Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Luati seama la citire pentru ca, pe baza unei citiri neatente, aduceti mai apoi acuzatii:
|
bineinteles ca trebuie sa luam seama la citire: "EXCLUSIV IN" nu este acelasi lucru cu "ȘI IN"
"in toata deplinatatea lui se afla exclusiv in" are un sens total diferit de "exclusiv și deplin in" .
concret (putina gramatica si logica), in cea de a doua afirmatie se pot separa termenii intrucat acestia nu se implica unul pe celalat, adica poate fi doar "exclusiv in" (precum si doar "deplin in"). "Exclusiv in" exclude posibilitatea de a fi partas Duhului Sfant pe alta cale (deci ar respinge prezenta Duhului Sfant la celelate Sfinte Taine, ceea ce este absurd)... Astfel, acest inteles este total strain de ortodoxia crestina si de ceea ce am dorit sa afirm.
ceea ce am dorit eu sa subliniez a fost faptul ca rugaciunea de la sfanta impartasanie spune clar ca in Taina Euharistiei, prin unirea reala cu adevarat trupul si sangele Domnului Iisus Hristos,
ne facem partasi deplinatatii firii dumnezeirii (II petru 1,4) deci implicit deplinatatii Duhului Sfant (intru Hristos Iisus evident, fara de care "nu putem face nimic" Ioan 15,5 - si fara de care nu ajugem la Dumnezeu Tatal - Ioan 14,6).