![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa ma bag si eu in seama deoarece discutia se abate de la intelesul principal.As putea raspunde usor la aceasta Taina a Botezului
Discutia e in felul urmator:Nu botezul trebuie sa-l intelegem !!!!!! Ci mai degraba:CE ESTE PACATUL!!!!!! Biserica ortodoxa spune ca datorita pacatului originar a lui Adam "toti au pacatuit"si mai sunt si alte texte "in pacat m-a zamislit mama mea"(David spune)(am parafrazat); in momentul nasterii copilul este pacatos(e simplu) vezi Ioan 3 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Deci trebuie botezati LOGIC NU? Venim la protestanti sau neoprotestanti .Urmariti-ma Reformatiunea credea in predestinatie care pana la urma crede la fel dar cu obiectiunea ca se face o "confirmare" in jurul varstei de 14ani. Celelate culte neoprotestante fac in general acelasi lucru adica nu fac botezul copiilor luand ca text de baza ROMANI 6 Au text dar nu e foarte logic Sa zicem ca e 1 la 1 .Egal ,sa zicem LUCRUL CARE TREBUIE LAMURIT SI DE UNI SI DE ALTII ESTE: SUNTEM SAU NU SUNTEM :SOCOTITI PACATOSI DE DUMNEZEU,in momentul nasterii? Acum va rog sa continuati discutia......... |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|