![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu ma impartasesc zilnic. Si nu cer nimanui sa faca ceva pentru ca zic eu, ci va indemn pe toti sa studiati fara graba si cu mare atentie subiectul citindu-i pe Sfintii Parinti, pe autorii ritualului Sfintei Liturghii, pe Sfintii cu autoritate care au comentat Liturghia, pe marii teologi ai bisericii ortodoxe. Cantariti vorbele lor si trageti singuri concluziile. Citindu-i, veti ridica singuri intrebari cu care ar trebui sa mergeti la duhovnic spre clarificare. Si-l veti intreba: parinte, daca Sfintii nostri ne-au lasat in Sfanta Traditie porunca sa ne impartasim cat mai des, chiar si la fiecare Liturghie, noi de ce nu facem asa? Si el va va raspunde: dar cine a spus asta? Si aratati-i cine, scoateti textele la imprimanta, aduceti-i cartile respective, cititi textele respective impreuna. Poate omul nu stie suficient de bine ce ne invata Sfintii si i-ati face un foarte mare bine dandu-i macar de gandit. Eu stiu ca Hristos ne-a indemnat sa cautam ca sa aflam. Sa cercetam Scripturile in cautarea Adevarului. Sa supunem totul ratiunii si logicii. Avem Sfanta Traditie cu care ne laudam, insa nu o studiem. Nimic mai rau. Ni se pare ca ne cunoastem credinta, insa nu este asa. Pace.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|