Citat:
În prealabil postat de coralina
Pogoramant sau scop, este sfatul Sfantului Apostol Pavel care cred ca are oaresce autoritate cand afirma aceste lucruri.
"6. Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă." (I Corinteni, cap. 7)
"Cresteti si va inmultiti" este intr-adevar indemnul lui Dumnezeu pentru om, insa stiindu-se prea bine ca firea omului e slaba, revin la cele spuse de Sf. Apostol Pavel, si anume evitarea caderii in desfrau prin intretinerea de relatii trupesti in cadrul cuplului (stiu ca e de evitat alegerea raului "mai mic", insa insasi Biblia ne sugereaza acest lucru). Iar ispitit trupeste poti fi si dupa intrarea femeii la menopauza (barbatul nu are un buton pe care sa apese pentru a anihila dorinta sexuala), asa ca mi s-ar parea firesc sa se "aplice" sfatul Sf. Apostol Pavel. La fel si cu cei care sunt infertili, nu consideri?
|
De ispitit trupeste la varsta senectutii ajungi daca nu te-ai ingrijit sa te infranezi in timpul vietii. Parerea mea, poate gresesc.
Nu gasesc ca trebuie sa am intelegere pt astfel de dorinte la batranete.. nu se poate sa treci prin viata iar la 60 de ani sa nu fi mai infranat decat unul de 20.
Ba dimpotriva, ma astept ca toate patimile pe care le ignori, le tolerezi sau le hranesti in timpul vietii sa izbucneasca cu putere cand esti neputincios si nu mai ai mult de trait. (Nu stiu daca am deptate, asta e din observatii personale, chiar sunt curioasa ce se va intampla.)
De altfel chiar neputinta si boala care se instaleaza la batranete este tot mila lui Dumnezeu fata de noi. Este un memento mori. Ca sa nu ne ia moartea nepregatiti, ci sa intelegem zi de zi ca spre moarte ne indreptam (cu tot ce decurge din asta). Nu vad rolul sexualitatii in aceste momente.