Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
da. Dar am vazut bancher care a luat gaj casa romanului pe 5 lei si acum ii spune romanului ca are 50 lei de dat, daca nu ii ia casa. si romanul vrea sa vanda casa si constata ca face 2 lei jumate. si iaca cum bancherul ii spune bietului roman: poti face ce vrei chiar si sa te sinucizi ca eu casa tot ti-am luat-o. (chiar sa faci sex de 5 ori pe zi ca tot fara casa esti). iaca cum bancherul te lasa sa faci ce vrei....(sic)
acu tu te bucuri mult de poftele trupesti dar cand vei avea vreo 80 ani vei vrea sa te bucuri de cele duhovnicesti dar nu stiu daca multe vei agonisi tu pana atunci.
si atunci degeaba iti zice bancherul: fa sex draga cat vrei
si tot degeaba zice si preotul : infraneaza-ti poftele trupesti si fa totul dupa randuiala.
ca tu tot 80 ani, si timpul nu poti sa il dai inapoi, si greselile tale acolo raman. Ma rog, treaba ta cum iti duci viata in definitiv.
|
Sunt de acord in ceea ce priveste bancile. Actioneaza intodeauna la limita legii si nu tocmai moral. Dar au bunul simt sa nu se declare sfinte! Mai spusese cineva ca ordinul judecatoresc a hotarat scoaterea acelor oameni in strada. Sunt convins, dar atunci care-i diferenta intre preoti si bancheri daca se comporta la fel respectand evident legea? Tu, daca ti-ar permite legea, ai iesi pe strada sa omori oameni doar pentru ca e legal? Voi afirmati ca legea duhovniceasca este superioara celei lumesti. Practica va contrazice! Au existat multe discutii despre moralitatea imaculata a crestinilor. Realitatea va contrazice! Poate ca nu e cazul dar mai bine nu risc si spun clar ca nu toti crestinii sunt la fel.
La 80 de ani probabil ca am sa raman numai cu partea spirituala :D Dar incerc pana atunci sa nu cad nici in capcana bancilor nici in cea a preotilor.