Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2010, 23:10:30
hosarsif hosarsif is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Stii asa un pic cate ceva despre mecanismul economic? in Romania? despre circuitul banilor, despre constituirea datoriilor si plata lor?
Constituirea unei datorii catre stat se face pe hartie prin note contabile. Nu exista ban lichid pentru asta, adica eu sa zicem societate economica, nu am eu banul ala lichid sa il pun deoparte, in seif, sau in buzunar cum iti imaginezi si zic astia sunt impozitul catre stat, ii am si ii dau statului. intelegi? se constituie printr-un act contabil, printr-o inregistare contabila, se calculeaza pe baza legii data de stat.
Toate datoriile catre stat (impozite, taxe, fonduri) se calculeaza dupa o lege, si se constituie prin acte contabile. Si fac parte integranta din cheltuielile unei societati. care pot fi materiale (curent, gaz, materiale necesare, ...) sau financiare (dobanzi impuse la credite, de ex.)
Am si venituri. Dar in clipa in care veniturile mele sunt mici. adun eu toate veniturile mele. si vad ca nu ajung cheltuielilor. ca nu pot sa cheltui mai multi bani fizic decat am. intelegi?
cheltui ce e absolut necesar (gaz, curent, salarii, cheltuieli obligatorii) si ma trezesc ca atat au fost fizic banii din vistierie. Acu de unde mai dau si bani la stat? de unde daca veniturile mele sunt mici? daca adun fizic putini bani si nu ajung si la suprataxele impuse de guvern ce fac?
Statul impune si taxe care sunt indiferent de masura venitului meu.
Am castig sau nu am , nu intereseaza statul asta eu trebuie sa platesc fondul cutare, sau taxa cutare. Indiferent daca am profituri sau nu am.

si asa raman fonduri si taxe neplatite, restante si se aduna, si mai aduna statul si dobanzi.

acu situatia concreta data de tine. am vazut ca au datorii la fondurile constituite la salarii. s-a intamplat exact mecanismul pe care ti l-am prezentat.
aceste fonduri s-au constituit prin note contabile dupa lege, dar bani lichizi pentru plata lor nu a fost.
Am citit ca au adunat bani de pe la toate parohiile , si au facut si imprumut la banca , aducand ca si gaj o ipoteca.
Acu adevarul gol golut nu il stim noi, din afara, dar cu siguranta ca massmedia, nu pierde nici un moment ca sa denigreze Biserica, si mai ales daca e vorba si de o fata bisericeasca.
Eu nu cred o iota din denigrarile massmediei, doar pentru a invrajbi populatia impotriva Bisericii. ca doar asta e scopul nu?

asa ca, nu a disparut nici un ban ca sa apara asa cum iti imaginezi tu : hocus - pocus.

Acu pe bune: unde vazusi tu burta la IPS Teodosie ca eu il vad chiar slab. o fi el cum o fi dar gras nu e.

Acu cu icoanele. icoanele reprezinta pe Sfinti, pe maica Domnului si pe Iisus Hristos.
Cum poti sa te duci cu gandul la burdihane cand privesti o icoana?
Ai mintea prea incarcata de ce vezi pe la televizor si ce citesti prin mass media. lasa-le deoparte ca multe minciuni spun ele.
Stai in fata icoanei si roaga-te la Dumnezeu sa iti dea minte curata si luminata, sa iti ierte pacatele, ca toti avem, si sa lasam dreptatea sa o faca cine trebuie.
Pai nu ai inteles nimic ........
Tot acest subiect a fost dezbatut la tv- cum "domnul Teodosie" a pretins bani de la un potential candidat la Teologie, A FOST FILMAT, apoi toate constructiile care cica i-au fost donate de manastirea care a fost construita in satul sau natal. Bani sa plateasca obligatiile la stat nu a avut, dar cand totul a fost dat in vileag, repejor a facut rost de un maldar de bani. Nu-mi explica mie sistemul contabil, deschideti voi ochii.
Ce Dumnezeu, cu totii vedem ce magarii fac.
Si apropo de burdihane, iar nu ai inteles. Toti care sunt in slujba Domnului, sa stea sa contemple icoanele, astfel ar vedea si ei ca nici un Sfant nu e gras, cu ceafa lata...
Nu am zis ca Teodosie ar avea burta.
Mai reflecteaza un pic inainte sa spui ca am plecat cu sorcova.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moșii de iarnă Carmen FUNIERU Slujba inmormantarii 5 26.02.2011 00:00:39
de ce sufera batranii ? Mirela0110 Generalitati 12 11.02.2011 11:28:08
rugaciune ptu alungarea diavolilor... la miez de noapte gheorghie Rugaciuni 6 28.07.2010 16:26:31
Bătrânii dorinastoica14 Generalitati 27 11.09.2009 00:38:39
Hai sa facem copiii si batranii sa zambeasca iar mara2008 Generalitati 3 23.11.2008 07:43:16