![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Chestiunea este, până la urmă, surprinzător de simplă: din punct de vedere legal, aceste biserici (și, în speță, biserica și cimitirul din Săpânța) aparțin BRU.
Pe un alt thread, unde era vorba despre cum BOR alungă niște bătrâni dintr-un imobil proprietatea sa, în miez de iarnă, preopinenții ortodocși au replicat cum că "cu proprietățile sale, biserica face ce vrea, fie că vă convine fie că nu". Ei, după aceeași logică, putem și noi spune că, fie că vă convine fie că nu, aceste biserici aparțin BRU, au fost construite de catolici, dreptul de proprietate a fost recunoscut de instanțele de judecată prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Față de această situație, atitudinea unor mireni și, chiar mai rău, preoți care se agață de ficțiunea că "biserica aparține comunității" nu este nici mai mult nici mai puțin decât o modalitate de a justifica săvârșirea faptei prev. și ped de art. 271 Cod penal. Iar din punct de vedere moral, o modalitate de a achiesa la un furt săvârșit cu jumătate de veac în urmă. Domnule Cătălin, în logica dumneavoastră, "dreptatea" înseamnă cam așa ceva: Acum 50 de ani, familia mea a furat casa familiei tale. În acești 50 de ani, familia mea a trăit fericită în casa familiei tale, a fost adăpostită, a prosperat, s-a înmulțit. Între timp, familia ta, ajunsă în stradă, scoasă în afara legii, urmărită de poliție, s-a împuținat. Acum noi suntem mulți, voi sunteți puțini. Prin urmare, cu ce drept ne mei cereți casa înapoi ?! Last edited by Erethorn; 20.12.2010 at 13:38:00. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|