![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pt ,,calator prin plaie" 1. Esti defapt o calatoare , nu stiam . Dar asta nu schimba cu nimic datele problemei doar ca ma semnalizezi ca poti fi si aspra . Cred ca nu este rau in anumite privinte . 2. Eu sunt mai slab cu duhul si nu cunosc notiunea de ,,experti" care s-au pus de acord in ce priveste similitudinile evangheliei . Eu cunosc doar parinti ai bisericii , numiti ,,sfinti parinti" care s-au ocupat cu tilcuirea evangheliei , cu similitudini dar si cu antinomii , precum si cu altele . Asadar, este bine sa-i cunoastem , sa-i citim si in masura in care ne si dorim , sa-i retinem ! 3. Cu toate ca a avea parul vopsit ar putea insemna o masura a elegantei si a grijii pt. tine , totusi in felul acesta eu cred (este un fel de a spune, o maniera !) ca il afrontezi pe D.zeu rasvratindu-te impotriva-i cum ca el nu te-a facut chiar asa de frumoasa cum ai putut TU sa te faci ! Si asta parca nu suna bine ! Dar ce mai conteaza cind relativitatea lui Einstein ne-a cuprins pe toti iar D.zeu este un batrinel ,,nume-de-poveste" ! 4. Intr-adevar, diferenta vadirii sau vadirea diferentei dintre noi exista si arata ca in timp ce tu iti exprimi opinii eu sunt categoric cu ceea ce stiu bine si corect . Nu pot insa sa si impun ceea ce stiu pt. ca nu am instrumentele necesare unui mediu ca acesta . Daca as avea aceasta posibilitate probabil ca ar fi o sansa in plus pt. ca forumul sa devina ortodox. Pt Mari S : Sora Anna21 a pus punctul pe ,,I" in legatura cu subiectul nostru in discutie : ,,...citi in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat " ! Smerenia este o moneda universala si buna la orice discutie ca sa o invoci, in orice situatie , pt. orice exemplu , la orice intilnire si dialog, arhi, arhi, arhi... oriunde si la orice ... numai la acest pasaj pe care il invocati, nu ! Nu, deoarece haina de nunta este alta si nu smerenia . De aceea nu ati inteles cum unii ,,demnitari" au fost respinsi iar altii ,,nevoiasi si sarantoci" au fost primiti ! Aceasta regula, infintata de catre Hristos (precum am mai spus : citit ultimele 10 versete din evanghelia de la Matei si o sa va lamuriti ... dar trebuie sa le cititi !) v-a ramine valabila in veci vecilor indiferent daca esti avorton, prunc, flascaiandru, matur sau la senectute ! Cit de repede ati uitat de haina de nunta desi la polemica v-ati repezit !!! Am vrut doar sa fac o precizare si nu sa va fac o invitatie la dialog sau polemica ! Pt. Fany : Pt. cei care nu pot alege , am spus-o de zeci si poate sute de ori : aleg parintii, nasii, duhovnicii ei purtind tot o data si raspunderea . Numai daca nu vrei nu vei vedea asta ! Cind copilul este nou nascut il lasi nealimentata sau neimbracat sau netratat in boala din cauza ca nu-si poate exprima vointa ? Aoleu ce prostii insinuezi !!!! Si crezi ca Hristos nu stia si nu a incredintat soarta precum si raspunderea celor fara posibilitatea de a-si manifesta vointa , parintilor lor sau nasilor sau duhovnicilor parintilor ? Doamne , cite dracii dracesti puteti inventa doar ...pt. ca asa voiti voi ! Dar de ce nu pot face legatura pe care tu o incriminezi cind cuvintele lui Hristos ca si sfintele canoane sunt clare ! Aaaaa, ca nu vrei tu ? Pai asta este doar treaba ta !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 01.03.2011 at 14:01:06. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|