Adriana, pana acum am vorbit cu multe persoane despre credinta de cand am devenit credincios, dar parca n-am intalnit pe cineva care sa aiba atatea confuzii si intepretari personale. Parca tot ceeea ce stii se bazeaza exclusiv pe ceea ce ai inteles tu, n-ai ascultat niciodata parerea altcuiva.
Schisma e numita si in Bc si in BO, dar tu spui ca n-a fost Schisma. Ca si cum n-ar avea drepatate nici catolicii nici ortodocsii, doar tu.
Ca sa nu mai vorbesc de ce se invata la Facultatea de Teologie Ortodoxa, ca traducerea crezului in latina se face cu Filioque. Poate ti-ai infiintat tu o facultate privata si ii spui ortodoxa. Tot ce nu e cum vrei tu e fundamentalism. Te-ai gandti vreodata ca s-ar putea sa existe si unii oameni care sa stie mai bine, sa inteleaga mai bine decat tine? Pare a conta doar parerea ta, nimeni nu intelege mai bine decat tine.
O sa incerc sa raspund si la mesaj in continuare, desi nu vad cum te-ar putea interesa si alte conceptii, mai ales daca sunt diferite de ale tale.
|