Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Din punct de vedere practic, are exact atatea prerogative cate i se recunosc. A trecut vremea cand papii si patriarhii trimiteau cruciatii sau catafractarii sa se cafteasca in numele lor.
Astazi, trebuie sa-si demonstreze si sa-si castige respectul si autoritatea. Dupa parerea mea, papii ultimului secol s-au descurcat chiar foarte bine. Raportat la ofensiva umanismului in Europa Occidentala, as putea spune ca aproape miraculos de bine.
|
Am subliniat aceste cuvinte, care va apartin, Erethorn; spuneti un mare adevar, dar pe care noi, ca ortodocsi nu prea il intelegem, fiind favorizati de faptul, ca BO nu se lasa influentata de lumea din afara, ci isi vede de drumul ei de 2000 ani, ramanand ceea ce a fost din totdeauna. De aici lipsa schimabarilor si a adaugirilor in invatatura Bisericii. Noi am pastrat-o asa cum ne-a fost data. In vreme ce Papii, conform Erethorn, s-au descurcat bine, in ciuda umanismului in Europa Occidentala, patriarhii ortodocsi nici nu au acordat vreo importanta acestui umanism, caci la ortodocsi acesta este egal cu pacatul, asa cum ne invata Parintii Bisericii.