Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Măi dar cine a zis că soarele e sferic? Voi poate credeți că soarele e sferic fiindcă vedeți luna având partea rotundă spre noi și ziceți că așa o fi soarele pe partea care nu se vede... Dar cine a zis că și luna e o sferă întreagă? Nimeni abslout ci voi așa sperați, așa vă închipuiți, așa vă prelungiți forma, așa credeți fără să aveți nicio probă și nici un argument plauzibil ci doar au visat unii niște modelări explicative și v-au amăgit că așa e rezonabil, așa e mai posibil... și repede i-ați crezut că au știut specula.
Ei bine eu cred că soarele jumătate de sferă și luna jumătate de sferă și ambele formează o sferă perfectă abea la eclipsa de soare.
Nu credeți că e posibil? De ce? Care e argumentul vostru științific? Nu există decât speculații și superstiții și absurdități... dar voi le credeți fără rezerve.
|
Tu n-ai decat sa iti inchipui Soarele o jumate de sfera si pe cealata parte la fel de plat ca si creie... pardon ca si Pamantul pe care il vezi la fel plat.
La fel cum se observa ca luna nu numa ca se invarte in jurul planetei noastere se invart si in jurul unui ax astfel se pot vedea diferitele cratere de la suprafata acesteia, la fel se intampla si cu Soarele.
Argumentul nu este stiintific este constatat de ochii celor care au avut onoarea de a cerceta ce se gaseste dincolo de frontierele Pamantul.
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Sus în cer apele nu se adună în adunările lor deci nu curg în jos spre pământ astfel că soarele care este un foc în apă, căci pământuri nu există în Cer, e cu partea tăiată spre noi, ca un bol întors spre noi, un bol plin cu foc iar luna e ca un bol întors spre cer.
Luna cred că are bolul, vasul, din gheață și deasupra e plină cu apă, mie așa îmi pare, așa îmi vine să cred, iar ambele, atât Soarele cât și Luna, adună în mișcările lor prin Cer, adună apă și aer în stare de vapori foarte fini care vin sus de la mările de pe pământ și trecând bariera cerului, ajung în zona de imponderabilitate și încep de se zbenguie nestingeriți în tot Cerul și se adună prin fenomenul de alipeală, de ceață și de condens, și așa se umplu ele cu apă și nu se epuizează iar la eclipsa de soare se formează un foc intern, o oală minune sub presiune preț de o clipă, timp în care focul topește din ghiața lunară a bolului și face mulți aburi din apa ce stă în lună, din partea de deasupra unde nu vedem noi, și aburii realimentează soarele. Și fenomenele se repetă la nesfârșit.
Nu știu dacă soarele luminează și în sus sau are și el o carapace de gheață pe partea lui nevăzută de noi, sau dacă stelele sunt luminate prin propriul foc sau sunt luminate de spatele soarelui sau din oglinda pământului așa ca luna pe partea pe care o vedem noi. Sau poate există și steluțe incandșcente ca soarele dar și stele din ape cu ghiață care doar strălucesc. Nu știu ce să spun, că nu știu sigur , dar e de cercetat... în scripturi.
Părerea mea este că stelele nu au căldură proprie ci sunt luminate fie de soare prin reflexie din oglinda pământului fie direct de lună care și ea poate fi un fel de foc pe partea cealaltă sau o oglindă.
Și mă întreb de ce cred unii că e musai ca luna și soarele să fie sferice? Și mă întreb de ce oare strălucesc stelele? Că sunt surse de foc? Oare nu pot ele doar reflecta lumina soarelui fără ca să aibă sursă proprie de foc? Parabolicele astronomilor de pe pământ doar primesc radiație de la ele și o înregistrează dar foarte bine ele pot fi doar niște reflectori de radiație, fiind astfel niște corpuri nerigide făcute din aglomerări de apă, ghiață și aer care reflectă lumina iar calea lactee e ceva frumos și se vede și de pe pământ că pare a fi doar un fel de ceață cerească care reflectă lumina...
Deci nu cred că există pământuri în cer, iar pământ există sigur doar aicea jos. Așa cred și așa zice Dumnezeu care știe mai bine ca oricine că doar El le-a tocmit ca să fie bune și frumoase, pentru El și pentru om, căci pentru om le-a făcut pe toate.
|
Iarasi cu
teoria cu apa... desi nu ai dovedit nimic decat ca esti bun la a
inventa...
Uite ti-am ingrosat eu de
cate ori ai facaut seculatii cum ca
tu crezi, fara sa stii exact si te afli vorbind asa ca sa ai si tu replica si sa crezi ca zici ceva
adevarat dar dai dintr-un perete in altul, dintr-o speculatie in alta s.a.m.d. Tu mai ai taria sa zici ca stiinta e o speculatie? Da e o speculatie dar una care e dovedita atat stiintific cat si fizic prin experimente practice! Tu ce ai sa dovedesti?... Carti? Ma faci sa rad :)
Tu zici sa cercetam in scripturi ce putem cerceta prin propriile simturi? Da de cand ce scrie intr-o care e mai important decat ceea ce ai constatat cu proprii ochisori? O imagine(percepute de cosmonauti cu ochii lor... FARA TRUCAJE) valoreaza 1000 de cuvinte!