Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2011, 20:05:15
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce sofisme! Uimitor.
Intrebarea 1: sa traiesti casatorit (cununat) cu o persoana pe care n-o iubesti, asta nu e pacat?
Raspuns: mai putin pacat decat concubinajul.
Si acum, sa fim seriosi.. ce este aia "il iubesc" sau nu-l iubesc"?
Il iubesti = ii doresti mantuirea, te rogi din toata inima pentru mantuirea amandurora, tii post si te nevoiesti pt aceasta.
Cam asa vad eu lucrurile.

Il iubesc nu este neaparat acelasi lucru cu vreau sa-l pup.. :). Sa nu facem confuzii. La un moment dat gasisem pe net exemple absolut uimitoare despre iubirea crestina, in care evident cei doi au mers impreuna catre mantuire (uneori nu s-au vazut pt restul vietii, dar se iubeau si se rugau unul pentru celalalt).
Da, exact, au "mers" amandoi.
Sper ca si al tau sot se roaga pentru mantuirea ta si se nevoieste pentru asta la fel ca si tine. Ma rog, cu siguranta se nevoieste si el, in felul lui, ca munca doctorilor nu se poate numi altfel decat mucenicie (desigur, daca e facuta asa cum trebuie). Adica vreau sa spun ca daca tu te rogi si postesti si te straduiesti sa fii o sotie si mama buna, iar el e la spital si vindeca oameni, atunci e ok, amandoi faceti bine in fata Domnului (chiar daca el nu ajunge asa des la biserica), important este ca crede in Dumnezeu.
Fiecare savarseste lucrarea Domnului in felul sau; unii sunt medici, altii sunt pompieri, altii fac paine, altii curata orasul, altii sunt profesori iar altii sunt preoti si calugari si se roaga pentru noi ceilalti si ne invata caile Domnului.

Asa si eu pot spune ca il iubesc pe barbatul meu si ii doresc mantuirea si ma rog si postesc pentru el si ma nevoiesc, doar ca nu pot sa-l oblig sa ma ia de nevasta, cel mult pot sa ma rog ca-i va veni mintea la cap si se va intoarce la credinta, ca pana atunci cu siguranta nu se va intampla nimic bun. Iar daca lucrul asta nu se va intampla, nu ar trebui sa il iau eu nici daca ma cere, nu ar trebui sa ma lepad eu de Cristos si de credinta mea. (Doamne, da-mi taria si nu ma lasa in ispita ).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
"Acatist pentru adormiti" - se poate? mirelat Slujba inmormantarii 14 22.03.2011 18:53:05
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! clujeanul33 Generalitati 21 13.02.2010 23:33:22