Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 12:32:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, iar vii cu ...INTORSI ACASA LA BRC? Te-am mai intrebat odata si te intreb din nou: Hristos a intemeiat BRC? Se gaseste termenul BISERICA ROMANO-CATOLICA in Biblie? Au fost apostolii romano-catolici? Atunci cum zici tu...INTORSI ACASA LA BRC? Cu alte cuvinte BO s-a rupt din BRC? Nu cunva ai luat-o pe aratura cu astfel de afirmatii nefondate?
PS: Ar fi mai corect sa scrii Biserica Romano Catolica in postarile tale atunci cand faci referire la confesiunea din care faci parte (parca asa se numeste oficial nu?) si nu Biserica Catolica. Nu e corect! Intre BRC si BC este o diferenta!Doamne ajuta!
De la inceput Biserica s-a numit Biserica sau Biserica Crestina. Am citit ca la inceputul secolului IV a aparut prima data denumirea de Catolica, adica Universala, probabil pentru ca incepusera sa apara diferite secte, culte.
Dupa sinodul Calcedon o mare parte din crestinii rasariteni s-au despartit. Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua, cei despartiti au fost numiti monofiziti (desi poate ei se numesc pe sine biserica), actual miafiziti.
Dupa Schisma din 1054 crestinii din apus s-au despartit de Biserica, Biserica a ramas aceeasi, nu s-a rupt in doua ca nu are cum. S-a numit tot Biserica, niciodata apusenii nu au fost numiti Biserica Catolica pana in zilele noastre. Chiar si mai recent, in enciclica din 1848 erau numiti Papism.

Trebuie sa intelegem ca nu exista decat o singura Biserica, nu exista nici Biserica Calvina, nici Biserica Penticostala, sau Biserica Catolica. Acelea sunt grupari rupte de Biserica, care s-au autodenumit biserici si ele. Doar de cand exista ecumenismul asta aiuristic se spune Biserica Catolica de ortodocsi, ca sa nu se supere catolicii cand mergem la dialog cu ei.
De exemplu in 1848 Biserica nu era numita Ortodoxa, ci Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca sau Biserica Soborniceasca.
Biserica Catolica este doar Biserica Ortodoxa (Sobornicesc este un termen ce inseamna tot universal), dar apusenii au laut acest titlu si pentru a nu se face confuzie ne-am luat un alt atribut, mai sugestiv decat universal, ortodox.
BC este o parte care a facut parte din Biserica, la fel ca mopnofizitii, s-au despartit si apoi au pierdut harul. Au cautat sa mascheze lipsa harului cu sare in apa, moaste care arata ca atunci cand au adormit, minuni ciudate, au luat manifestarile paranormale si au zis ca sunt minuni la fel ca cele crestine. Cand am fost la Manastirea Caraiman la Busteni parintele Gherontie i-a spsu cuiva cu care venisem ca daca pleaca ingerul pazitor vine altcineva in locul lui, ingerul celalalt, la fel la pierderea harului.

Dovada cea mai clara pentru un ortodox (dar si pentru un catolic sincer ca ceva nu e in regula) e ca monofizitii desi sunt despartiti de 1500 de ani nu spun ca au sfinte moaste de dupa 500, si nici de minuni nu prea am auzit. De exemplu am cautat acum despre armeni, au la mare cinste mana dreapta a sfantului Grigorie Luminatorul (cel ce a increstinat Armenia),si mai sunt cateva moaste dinainte de 500. In 1500 de ani ar fi trebuit sa aiba si ei ca si noi minuni si sfinte moaste, dar macar nu se prefac ca le au.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56