Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 09:25:56
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Si cele mai multe avorturi din Europa sunt in Romania si Rusia. La asta ce aveti de comentat ?
Daca ar fi sa ne raportam la anticonceptionale care sunt tot mijloace avortive ,campionii avorturilor sunt in occident

Citat:
Dar, vedeti, Biserica Catolica nu va disparea pana la sfarsitul veacului, si pentru asta nici macar nu trebuie sa ne rugam, pentru ca nu indraznim sa-L facem mincinos pe Cristos. In schimb, ne rugam pentru cei aflati, voluntar sau involuntar, in schisma, pentru ca ei sa revina acasa, in Una, Catolica si Apostolica Biserica.
"Am fost la Vatican. Mi-au aratat muzeul, cartile pe care le lucreaza ei acolo, o biblioteca extraordinara, cu milioane de carti, kilometri. Le-am pus o intrebare simpla: “cinstiti parinti, sunteti multumiti cu atata cultura cata aveti?“. Stiti ce mi-au zis: “Parinte, vorbiti-ne ceva de rugaciunea inimii. Dumneavoastra aveti mistica, noi avem cultura aceasta, politica, si ea ne usuca si se osifica. Dumneavoastra aveti duhul, pe care noi nu-l avem“."(par.Ioanichie Balan
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:34:57
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul

"Am fost la Vatican. Mi-au aratat muzeul, cartile pe care le lucreaza ei acolo, o biblioteca extraordinara, cu milioane de carti, kilometri. Le-am pus o intrebare simpla: “cinstiti parinti, sunteti multumiti cu atata cultura cata aveti?“. Stiti ce mi-au zis: “Parinte, vorbiti-ne ceva de rugaciunea inimii. Dumneavoastra aveti mistica, noi avem cultura aceasta, politica, si ea ne usuca si se osifica. Dumneavoastra aveti duhul, pe care noi nu-l avem“."(par.Ioanichie Balan
Probabil ca a fost tocmai Papa de la Roma cel care i-a spus acestea parintelui Balan. Ma mir ca nu s-a si convertit... :)

Exista experienta mistica, si inca din belsug, in Biserica Catolica.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 10:59:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Probabil ca a fost tocmai Papa de la Roma cel care i-a spus acestea parintelui Balan. Ma mir ca nu s-a si convertit... :)

prietene, nu mi-ai adus inca versetele biblice care sa dovedeasca ca papa este urmasul Sfantului Petru. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 11:18:40
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

O fi mintit parintele?
El ne vorbeste noua ,nu catolicilor .
Noi avem evlavie la sfintii parinti.
Ajuta la smerenie.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 12:21:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
O fi mintit parintele?
El ne vorbeste noua ,nu catolicilor .
Noi avem evlavie la sfintii parinti.
Ajuta la smerenie.
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.

Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...

Last edited by nutucutu; 13.12.2011 at 12:28:46.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:00:55
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.

Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...
Un preot catolic smerit e posibil sa fi afirmat ce scrie par.Ioanichie .
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc.
Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti
Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante
Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni .
Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa.
Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:24:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Un preot catolic smerit e posibil sa fi afirmat ce scrie par.Ioanichie .
Dansul avea discernamant ,dovada cartile scrise de dumnealui ,printre care si Patericul romanesc.
Daca cititi patericul sfantului Munte veti vedea ce se spune despre sf.Nicodim Aghioratul ,un mare teolog care a adunat multe din scrierile sfintilor parinti
Mai sunt si parinti romani care au scris carti valoroase la sf.Munte ,au traduceri importante
Ar fi bine sa cititi aceasta carte sa aflati cati calugari ortodocsi au fost ucisi la sf.Munte dupa schisma catolica de catolicii italieni .
Martiri de care ortodoxia nu duce lipsa.
Ce prozelitism este acela cu sabia in mana ?Cum de altfel s-a intamplat si in Ardeal cu biserica greco-catolica.
Doamna, dumneavoastra ati criticat bibliotecile Vaticanului. Am incercat sa va atentionez ca fara acei kilometri de carti duhul existent in ortodoxie n-ar fi fost posibil. Nu v-am spus nici o secunda ca nu ar exista scrieri in ortodoxie, sau martiri, sau...

De exemplu, ce prozelitism e acela al ortodocsilor din Sapinta care refuza sa le dea greco-catolicilor inapoi biserica? Daca greco-catolicii din Ardeal au fost constrinsi cu sabia cum spuneti, iata ca acesti greco-catolici au murit pentru credinta lor, in numar mare. Si iata ca dupa citeva sute de ani marturisesc aceiasi credinta.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 13:39:12
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamna, dumneavoastra ati criticat bibliotecile Vaticanului. Am incercat sa va atentionez ca fara acei kilometri de carti duhul existent in ortodoxie n-ar fi fost posibil. Nu v-am spus nici o secunda ca nu ar exista scrieri in ortodoxie, sau martiri, sau...

De exemplu, ce prozelitism e acela al ortodocsilor din Sapinta care refuza sa le dea greco-catolicilor inapoi biserica? Daca greco-catolicii din Ardeal au fost constrinsi cu sabia cum spuneti, iata ca acesti greco-catolici au murit pentru credinta lor, in numar mare. Si iata ca dupa citeva sute de ani marturisesc aceiasi credinta.
Am criticat eu Biblioteca Vaticanului ?
Insusi par.Ioanichie a laudat aceste scrieri.
Am spus ca si la sf.Munte exista scrieri importante pt.ortodoxie ,cum ar fi cele care stau la baza Filocaliei.
Au fost constransi stramosii lor cu sabia ,nu e nici un dubiu in privinta asta.
Se stie cate manastiri au pierit sub tunurile austriece.
Din pacate nu multi ardeleni au avut posibilitatea sa fuga in Moldova pt.a se apara de urgia gen.Bucow.
Faptul ca acei ortodocsi refuza sa dea biserica greco-catolica nu dovedeste prozelitism .
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 13:45:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu stiu daca ati inteles, ortodocsii aceia sunt fostii greco-catolici si urmasii lor, inainte toata comuna a fost greco-catolica. Asadar sunt 3000 de ortodocsi urmasi ai greco-catolicilor si 65 de pesoane care dupa 50 de ani au reinfiintat parohia unita de Sapanta, in 2002 (desi ortodocsii spun ca sunt 10 credinciosi, probabil acestia sunt mai practicanti). Acestia vor sa le ia biserica celorlalti, desi ei au o capela si au primit si teren de la primarie pentru construirea unei biserici (probabil intre timp s-a inceput constructia).
Credinciosii au devenit greco-catolici abia in 1790, dupa aproape un veac de rezistenta de la uniatie.
In plus, cele cateva familii cer si averea detinuta de fosta parohie, apropae 100 de hectare de padure si teren arabil, ceea ce e enorm. Eu vad doar o dorinta de imbogatire aici.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 14:06:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

mda...dar de cruciada a 4-a ati auzit doamna in care Constantinopolul a fost jefuit de cruciatii catolici, bineinteles cu binecuvantarea "urmasului Santului Petru" ? Atunci nu au fost jefuite si celebrele biblioteci ale Constantinopolului? Nu au fost furate si manuscrise? Dupa acesta cruciada Vaticanul si-a imbogatit "fondul de carti" si manuscrise. Asa ca lasati-ma cu calugarii catolici, acesti adevarati "soareci de biblioteca". Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56