Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Asta denota un singur lucru pe care l-am mai afirmat ca recunoasteti Traditia, dar o folositi doar cand doriti. Si mai mult recunoasteti traditia exact cand nu trebuie. Cazul de fata.
|
Ce-are a face Tradiția cu întrebarea pusă de mine? Ori cu faptul că Dumnezeu a vorbit
direct cu Avraam și acest lucru a fost consemnat în Scriptură (nici nu mă interesează dacă a fost consemnat și în Tradiție).
Citat:
Idem raspunsul de mai suc. Daca nu aveau Legea in forma scrisa si totusi o recunosteau se bazau pe Traditie.
|
Dacă și cu parcă
Se plimbau în barcă
Dacă dacă nu era
Parcă, parcă se-nneca...
...cu un suc!
Citat:
Va apreciez sincer umorul
|
Meritul este numai al dumneavoastră.
Citat:
dar Traditia desi a aparut mai tarziu in forma scrisa asta nu o discrediteaza. 
|
Desigur. Din păcate, pe alocurea Tradiția discreditează Biblia. De fapt, se discreditează pe sine în această încercare.
Citat:
Corect, dar pentru asta ne-a dat Dumnezeu ratiunea.
|
Frați ortodocși, iată că și un ortodox poate folosi acest argument (știu dânșii la ce mă refer)!
Citat:
Raspunsul e acelasi, daca sursa de informare este incompleta probabilitatea de a ajunge la concluzia corecta scade proportional cu cantitarea de informatii lipsa.
|
În cazul acesta putem să ne luăm jucăriile și să ne mutăm pe alt topic. Înființați unul nou: "
Învățături ale Sfinte Tradiții și respectarea lor de către Biserica AZȘ".
Citat:
Deloc. Asta sustine Biserica si asta au sustinut si Sf Parinti. Nu este o parere personala. Sf Traditie este mai cuprinzatoare decat Sf Scriptura.
|
No comment.
Citat:
Nu. Atat timp cat invatatura ei nu era asta nu a intretinut nimic. Este posibil, intradevar sa nu fi pus foarte mult accentul pe acesta invatatura pentru a nu "ispiti" pe cineva care din lipsa de informatii sa fie indis in eroare. in schimb nu a sustinut altceva. Dar practica acesta nu este noua. Nici Moise in Pentateuh nu dezvolta invatatura despre ingeri. Si sunt amintiti foarte rar si rolul lor nu este prezentat explicit.
|
Haideți să nu comparăm lucrurile marginale cu esența.
"Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om." (Ecl. 12,13)