Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 12:51:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Sa ma cert cu voi este ultimul lucru pe care il am in vedere, sau poate nici macar ultimul.
Dar cine a solicitat "ceartă", fratele meu bun? Trebuie doar folosită logica "înduhovnicită" și aprecierea de ansamblu a învățăturii biblice! Iar dacă nici aceasta nu ajută... nu e nicio supărare... vom urma în continuare pe drumul nostru, respectându-ne alegerea fiecăruia.

Citat:
Daca interpretarea mea este sau nu "pocita"
N-am spus că e pocită interpretarea (de altfel nici nu cred că vă aparține), ci traducerea.

Citat:
Interpretarea cu pricina se referea strict la:
Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție.
Înseamnă că am greșit eu și-mi cer scuze! Am fost derutat de citarea a 10 versete în loc de unul singur...

Citat:
Nu de Preasfanta Fecioara vorbeam, pentru ca totul se subantelege
Iar eu de această "subînțelegere" eronată vorbeam...

Citat:
ci de cele care, datorita venirii pe lume a Mantuitorului din aceasta Fecioara, vor urma lui Hristos si-L vor considera Mire.
Afară de diferențele semnificative între originalul ebraic și Septuaginta (care să nu uităm, e doar o traducere a originalului) sunt de notat și diferențele de interpretare ale acestui verset la diverși teologi ai primelor secole:

- Origen vede aici simbolizată "înțelepciunea multiformă a lui Dumnezeu",
- Eusebiu, varietatea limbilor,
- Vasile cel Mare, întregul învățăturii creștine, iar
- Theodoret,toate darurile Duhului Sfânt.

Poate există și alte interpretări precum cea a dumneavoastră (că ar fi vorba despre călugărițe) în Patristică, eu nu am cunoștință de ele...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O posibila contradictie intre notiunile de Rai si Iad MihaiG Morala Crestina 217 09.04.2013 16:33:55
Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? ory Calugarul 492 02.02.2013 15:36:10
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Libertatea fata de patimi e posibila in aceasta viata ioan-eugen Intrebari utilizatori 4 16.03.2010 11:14:19