Citat:
În prealabil postat de Tomita
Teoria evolutionismului teist incearca sa impace evolutionism cu creatinonismul dar considera crearea lui Adam parte a procesului de evolutie..ori nu e asa prezentat in Biblie.Nu inteleg inca cum se explica ca Pamantul are 3.5 miliarde de ani si nu stiu cat timp au trait oamenii. Conform Bibliei ar fi cam 7500 ani nu?
|
Nu apare varsta pamantului in Biblie, toata genealogia calculata de unii te duce la "cadere", deci vechimea pacatului in lume e evaluata la 6-7000 de ani, momentul in care omul si-a constientizat pacatul raportandu-se la legea morala. Evolutionismul ateist imi e clar, evolutionismul panteist la fel, evolutionismul deist idem, insa evolutionismul teist mi-e putin neclar, n-am sesizat prea bine diferentele fata de creationismul progresiv. Evolutionismul teist, sustinand evolutia pe cale biologica, sugereaza mai degraba ca "omul" se autocreaza (formeaza) prin contact cu transcendenta, contact ce-i aduce la existenta dimensiunea spirituala si marcheaza saltul ontologic dintre el si celelalte fiinte si nu invers, ca Dumnezeu creeaza omul.