Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2012, 22:55:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Eu, deocamdată, sunt pe Pământ și judec cu noțiunile de pe Pământ. Iar ceea ce descrieți dumneavoastră despre o ipotetică "fericire infuză" în care nu vom suferi la cunoașterea suferinței celor din Iad, fie ei și părinți, frați, prieteni sau fii, sună alarmant de mult a spălare pe creier, în cel mai bun caz, sau a sadism, în cel mai rău caz.
Nu, fiindca experientele de spalare pe creier (mancurtizare) nu au fost cu ceea ce ii este propriu sufletului. Dimpotriva, caracterul infuz al fericirii din Rai va fi prin "alimentarea" sufletului cu ceea ce ii este propriu: "numai Dumnezeu satura".

Citat:
În termeni mai simpli, mai lumești, vreți să spuneți că vom avea o atitudine de genul: "uite cum se chinuie tata, așa îi trebuie ! așa merită ! Să se chinuie pentru totdeauna ! Vai ce bun e Dumnezeu " ?!!!!!
Exact. Cu observatia ca acolo nu va mai fi "tata". A se vedea explicatia Domnului Isus la intrebarea-clenci a fariseilor despre "cine va fi barbatul acelei femei".

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Imi plac foarte mult mesajele d-voastra, intotdeauna ziditoare, incercati sa nu jigniti pe nimeni, sunteti diplomat si cunoasteti foarte multe despre ortodoxie, nu numai ca cunoasteti dar aveti si interpretari bune.
Am remarcat de mult mesajele dlui N. Priceputu. Parerea mea este ca are o adevarata chemare spre preotie...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? mihailt Generalitati 2 12.05.2010 18:07:04