Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2013, 12:35:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Spun si eu parerea mea, desi pana acum m-am abtinut.

1. In poza de sus este totul O.K. si discret.
2. In Pozele date de lore alaptatul ca pozitie este O.K. Nu-mi place altceva: copilul din prima poza este prea mare pentru alaptat la san.
Eu sunt pentru alaptatul la san, dar numai pana la maximum 9 luni si si atunci cu adaosuri de alte alimente. Adica mi se pare ca de la o anumita varsta un copil trebuie sa aibe hrana mai variata. Eu asa am vazut in jurul meu.
Exista trendinta de a se exagera in unele privinte, mai nou: pampersi si carucucior pana la 5-6 ani, alaptat pana pe la 4 ani, suzeta iar pana la varsta mare si etc. Daca primele doua le mai inteleg, pentru ca sunt mai comode pentru parinti (de ex. nu-i mai cara adormiti in brate), alaptatul nu mi se pare in ordine de la o anumita varsta: hrana trebuie sa fie variata (cu fructe, legume, etc.), copilul are dinti si raneste sanul, calitatea laptelui, sanatatea mamei etc.

Repet inainte nu era asa. Plus ca mamele se mai duceau si la serviciu la un moment dat. Ma mai bazez si pe ce am citit in cartile de specialitate (Mama si copilul)

3. Nu stiu in ce tari ati vazut voi camerele de alaptat descrise. Aici nu exista asa ceva. In locurile publice exista la toaleta femeilor masa pentru infasat.
In unele magazine, putine. (ex. DM si nu fac reclama, dau doar un exemplu) exista masa pentru infasat si accesorii (scutec, servetel umed si mai stiu eu ce) si scaun pe care se poate aseza mama si alapta, sau hrani.
Sau poate n-am vazut eu, ca nu m-a interesat aspectul.

4. Eu sunt una din persoanele (probabil ca dupa cum descrieti voi, in minoritate), care in general nu este de acord cu alaptatul in public, dar nu din motive de erotism sau stiu eu ce. Nu ma deranjeaza prea mult sanul descoperit.
Eu sunt pentru un alaptat in alte conditii: numai mama si copilul, liniste, higiena, fara factori de stres etc. Iar ma bazez din ceea ce era regula pe vremea mea si era si in cartile de specialitate.
In primul rand ca mama trebuie sa aibe conditii sa se spele putin, nu transpirata si murdara de praf si alte cele, mirosuri etc. Pe urma copilul trebuie schimbat, mai regurgiteaza si trebuie spalat si el. Si trebuie sa aibe liniste, fara atata lume in jur, agitatie, praf, mizerie, mirosuri, fum de tigara. In acele conditii nici laptele nu e bun si copilul este agitat si vomita.
Ca si un adult prefera sa aibe liniste si un colt unde sa poata sa manance nederanjat.
Hai ca intr-un parc, cum sunt femeile din poza, mai inteleg. Dar altfel...
In general sunt de parere ca daca ai un bebelus nu prea trebuie sa umbli creanga. El trebuie sa aibe orele lui de alaptat/hranit si odihna si asta acasa.Trebuie sa-l speli, sa-l schimbi etc.

5. Eu am si o intrebare la capitolul alaptat: am vazut ca exista sutiene speciale, la care se deschide doar o bucata prin care sa scoti mamelonul. Si atunci de ce se vede sanul gol? De ce nu poarta femeile asa ceva? Plus ca este si mai igienic pentru ele ca nu se imbiba hainele de lapte.

6. Referitor la postarea ultima a Paraschevei. Problema asta cu galagia ma deranjeaza si pe mine. O fi si faptul, asa cum spui, ca nu suntem obisnuite.
Totusi este un lucru ce tine mai ales de educatie.
Mai intai ca eu sunt ingrozita de ce copiii tipa asa si vorbesc foarte tare. Ma intreb de multe ori daca nu cumva au probleme cu auzul. Vad copii care tipa de-ti iau urechile, chiar si in joaca. Lor nu li se intampla nimic la gat, plaman, urechi? Imi vine sa-i trimet la medic (mai ales psiholog).
Pe urma ei nici nu stiu sa vorbeasca normal, de soapta nu mai vorbesc. De ce oare? Este ceva organic?

Partea cu educatia: vad aici cat de galagiosi sunt copiii si li se permite. Chiar prin lege, ca vecin nu ai voie sa te plangi. Nu ai voie aia si aia, nu ai voie sa le faci nimic la copii. Dar de ce nu exista o lege care sa oblige parintii la educatie? Ca si noi cei fara copii avem dreptul la respect.
Si asta continua pana la varsta adulta. Am facut o scoala aici si eram inebunita ca erau atat de galagiosi colegii mei. Vorbeau tare, radeau in hohote, in timp ce vorbea profesorul. La noi asa ceva nu exista. Eram dati afara din ora, chiar si la facultate.

Nimeni nu face observatie nimanui. Copiii sunt de capul lor. Nu sunt educati nicicum.
Mama mea nu suporta galagia si nu putea dormi. M-a invatat sa respect anumite lucruri. Si alti parinti la fel. La noi in bloc de ex. se respecta linistea intre anumite ore. Nici noi copiii nu ieseam la joaca inainte de ora 17:00h. Iar in orele acelea de odihna era liniste. Ne gaseam de lucru si asa: carti, papusi, jocuri, desenat, lectii, etc. Chiar dormeau si copiii dupa amiaza.
Si daca nu respectam aveam probleme cu parintii. Se ocupau de noi, desi aveau si serviciu si problemele lor.

Dar azi si jucariile sunt foarte galagioase. Toate au muzici, suna, pacanesc, tiue si etc. Are finutul meu unele de-ti iau auzul. De ce trebuie sa fie asa?

Voi cum va educati copiii? Dorm dupa amiaza? Ii invatati sa respecte linistea si pe cei din jur?

Last edited by sophia; 02.05.2013 at 12:42:28.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42