Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2013, 00:37:32
Korina Korina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Este o recomandare, nu?( Organizatia Mondiala a Sanatatii) Adica se recomanda ca minim 6 luni bebe sa fie alaptat exclusiv, insa nu este batut in cuie ca trebuie sa incepi diversificarea atunci, o poti incepe si mai tarziu. Zic asta ptr. ca stiu mame care au inceput diversificarea pe la 7-8 luni si a fost totul ok. Oricum, fiecare copil este diferit, nu poti sa ii pui pe toti in sabloane. :)
Eu am alaptat exclusiv pana la 6 luni si apoi am inceput diversificarea, cum scria la "carte". Numai ca bebelusul meu era atasat emotional de san si refuza orice biberoane, piure de fructe supa sau orice as fi incercat sa ii dau. Pe la 7-8 luni manca maxim 2-3 lingurite de piure de morcov sau de banane pe zi si in rest numai lapte de la san. Si a avut la analize lipsa de fier, a trebuit sa-i dau sirop.
Am continuat cu alaptatul pana la 1 an si jumatate, si incercam zilnic sa ii dau si altceva sa manance, dar succesele erau microscopice. Trebuia sa aniversez daca mananca un pic de fruct sau de paine, majoritatea alimentelor le respingea direct. Si pentru ca la un an si jumatate era foarte slaba pentru varsta si inaltimea ei, am intarcat-o.
In primele 3 zile dupa ce mi-a reusit intarcarea a mancat cu disperare portii de adult. Spaghete bolognese, piureuri de fructe, tot ce ii ofeream. Apoi a inceput sa manance normal pt un copil de varsta ei si acum are o greutate normala. Lipsa de fier i-a disparut complet dupa ce a inceput sa se hraneasca diversificat.
Cred ca de la o anumita varsta laptele matern nu mai poate oferi tot ce ii trebuie unui bebelus si de aceea a aparut deficitul de fier.
In schimb, alaptatul a avut o mare semnificatie emotionala pentru amandoua. Acum ea are aproape 5 ani si eu sunt insarcinata din nou. Mi-a spus zilele trecute ca abia asteapta sa revina laptele in san ca sa fie si ea iar alaptata :)

Desi exista pe piata si lapte praf care imita foarte bine laptele mamei si dpdv nutritiv este aproape echivalent cu laptele matern, exista un lucru care nu poate fi obtinut sintetic: anticorpii. Si orice mama isi doreste ca puiul ei sa fie cat mai sanatos, asa ca alaptatul isi merita pe deplin reputatia pozitiva crescanda din ultimii ani.

In legatura cu sanii care se lasa, am citit pe undeva ca nu numai alaptatul ci pur si simplu sarcina si modificarile pe care corpul le sufera in acest timp sunt suficiente ca sanii sa se lase, uneori chiar si in cazul femeilor care au avortat repede.

Dar sa revenim la lucruri mai placute :) Un argument hotarator pt mine in alegerea alaptatului este comparatia dintre sistemul meu imunitar si cel al sorei mele. Eu m-am intarcat singura la 6 luni. Mama nu stia de ce, dar mi-a spus ca eram indragostita de suzeta si biberoane. Inainte sa nasc primul meu copil, am citit ca in primele luni de alaptat este bine sa evit sa ii dau copilului suzeta si biberoane, pt ca s-ar putea sa le prefere sanului (din biberon laptele vine mai usor). Probabil de asta m-am intarcat cand eram bebe, dar pe atunci nu existau brosuri informative. Sora mea in schimb, a refuzat suzetele si biberoanele si a fost alaptata pana la 3 ani si jumatate!
Si apoi au inceput sa vina bolile copilariei si diverse raceli si eu le faceam pe toate. Mama s-a gandit ca ar fi bine sa le faca si sora mea in acelasi timp, ca sa scape de ele mai tarziu, asa ca ii dadea sa manance cu aceeasi lingurita cu care mancam eu. Ei bine, de ea nu s-a lipit absolut nimic! Are inca un sistem imunitar foarte puternic!
Daca fetita mea ar fi mancat bine macar 2 mese pe zi, as fi continuat sa o alaptez numai seara de exemplu, pana la o varsta mai inaintata. In conditiile in care insa slabea vazand cu ochii, a trebuit sa o intarc la 1 an jumate.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 21:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42