![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum serios, nu știu dacă să râd sau să plâng, întâi citind cuvântul "schizofrenogen" și, mai ales, văzând acest cuvânt (probabil inexistent în DEX, dar...) asociat cuvântului "creștinism". Dar de departe cel mai serios motiv de îngrijorare este faptul că un forum de psihiatrie interzice "propaganda religioasă", sub motiv că i-ar afecta pe pacienți. N-am citit toate mesajele de pe topic, dar asta am înțeles citind, în grabă, primele mesaje: că vi s-a atras atenția pe un forum de psihiatrie că faceți "propagandă religioasă". Vă dați seama? Prin urmare, nu este vorba de cazul izolat al unui medic psihiatru, ci politica oficială a unui întreg forum pretins "științific". Vă dați seama câtă "toleranță" manifestă acești medici față de convingerile religioase ale pacienților lor?... Sper măcar că nu încearcă să-i "trateze" de credință, ca să elimine - nu-i așa? - cauzele schizofreniei. Așa cum știu toți cei care au avut ocazia de a discuta cu mine pe forum, sunt o persoană tolerantă și deschisă față de cei care nu-mi împărtășesc convingerile. Totuși, faptul că atât de mulți medici (un forum întreg) a căror misiune este vindecarea SUFLETELOR pacienților manifestă o atât de gravă intoleranță (mergând, din câte înțeleg, până la interzicerea mesajelor cu un conținut religios, așadar până la limitarea libertății de exprimare) este cel puțin îngrijorător. De ce? Din motivul pe care l-am amintit: fiindcă nimeni nu-i poate opri să se comporte cu aceeași intoleranță și față de pacienții lor credincioși care, având probleme de gândire, foarte greu și-ar putea susține drepturile într-o astfel de situație. Și mă simt revoltată, consternată inclusiv dintr-un alt motiv. Știți că, în perioada comunistă, după 1964, nu au mai existat în România, oficial, deținuți politici. În schimb, adversarii politici, "bandiții mistici" etc nu puteau fi lăsați liberi, nu-i așa?... ![]() Astfel, probabil că mulți dintre dvs știți unde erau duși aceștia: în spitalele de psihiatrie. Strigător la Cer! De aceea, ideea că un forum de psihiatrie interzice "propaganda religioasă" (sintagmă specifică perioadei comuniste) și consideră creștinismul drept "schizofrenogen" m-a dus cu gândul, aproape fără voia mea, la acele episoade tragice și terifiante din istoria recentă a țării noastre, la cei care au fost persecutați în mod "științific" pentru convingerile lor (inclusiv religioase, că doar erau "bandiți mistici" și "nebuni"). Vremurile s-au schimbat, dar mentalitățile și ideologiile de altă dată... persistă. O singură soluție avem: să fim buni la istorie. :) Altfel nu doar că nu vom ști să ne apărăm și nu vom tresări la auzul unor termeni specifici ideologiilor extremiste din istoria recentă, dar vom putea fi și manipulați într-o oarecare măsură, gândin că, totuși, creștinismul poate fi și... "schizofrenogen" la o adică, dacă "misticii" fac prea multă "propagandă religioasă". Îmi cer scuze pentru atitudinea foarte dură care nu-mi este caracteristică. Fac alergie duhovnicească la anumiți termeni și la anumite atitudini specifice ideologiilor anticreștine... Atâta tot. :) Și revenind la întrebarea din mesajul citat: puteți crede în continuare, că n-o să-nnebuniți niciodată din cauza credinței! :) Garantez eu! :)) Dumnezeu este atât Creatorul rațiunii umane sănătoase (fiindcă, la începutul creației, "toate erau bune foarte"), cât și Autorul, Izvorul Revelației pe care noi am acceptat-o prin credință. Dumnezeu să fie cu noi și să ne dăruiască spor neîncetat în "nebunia" evanghelică a iubirii! :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|