Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2013, 16:57:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Aceasta-i întrebarea! Și aici mă mirați foarte, tu și Mihaela, pentru că voi spuneți de fapt așa:
1) un om nu a fost văzut niciodată strălucind de har, nu l-a perceput nimeni în lumina harului, nimeni prezent față către față, în relație directă, interpersonală
2) iată însă o poză a lui, unde acest om e împreună cu alți oameni, iar în poză el apare ca făptură luminoasă
3) deci noi susținem că el strălucește de har, deși nimeni dintre cei prezenți nu remarcă nimic strălucitor la el, după cum vedem cu toții din poză (oamenii își văd liniștiți de sfânta slujbă); noi însă așa credem, argumentînd că Dumnezeu a ascuns harul de ochii lor dar ni l-a dezvăluit nouă, prin intermediul fotografiei...
Si eu ma tot intreb de ce sunt atat de ce sunt atat de inversunati unii ca asa ceva nu se poate. Ar trebui sa sustinem ca oricum stralucea de har, chiar daca aparea in poza sau nu. Si atunci poza nu aduce nimic nou sau contradictoriu din ceea ce stiam deja. Observ ca unii probabil nu au inteles asta, si e posibil ca discutia sa aiba mai mult legatura cu pomenirea catolicismului in titlu. Are vreo importanta pentru noi daca poza e adevarata sau falsa? Tot credem acelasi lucru ca in poza.
Acum sa iti raspund la intrebare. Da, se pate intampla ca cineva sa observe lumina sau o alta minune si cei din jur sa nu o vada, nici chiar cel asupra caruia se face. De exemplu cineva vede in altar ca preotul e invaluit in lumina, desi nu e mare credincios cel ce vede. Nici preotul si nici cei din jur nu vad acestea. Nu e din cauza ca cel ce vede e sfant neaparat, tine doar de ce vrea sa ii arate Domnul. Si un ateu poate avea parte de o minune, chiar sa vada lumina harului, daca Domnul il cheama la credinta.
Asadar exista astfel de minu ca cele descrise de mine, in care cineva vede ceva ce ceilalti nu vad. In acest fel si un aparat de fotografiat ar putea suprinde aceasta minune, dar cu o singura conditie, pe care am tot amintit-o: sa ingaduie Domnul sa fie aceasta minune, ca sa se vada pe o fotografie.
Reply With Quote