Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2013, 12:38:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sunt stupide testele astea, un caine perfect normal reactioneaza cand cineva atenteaza la mancarea sau teritoriul sau.

In plus, un caine poate reactiona diferit in functie de chestii care doar el le stie.

Am vazut un caine care azi era f. agresiv si dupa o zi complet pasiv.

De asemeni depinde de faptul daca are un teritoriu sau nu, definit in principal de cei care il hranesc, daca este singur sau in haita, etc.

Cei care zic ca sa fie eutanasiati doar cei agresivi, sunt stupizi, ca sa nu mai vorbim de costuri: prinde cainele, testeaza-l, maine da-i drunul iar.
Eventual re-evalueza-l peste 6 luni, ca nu se stie..

Eu sunt de acord totusi sa se mearga si pe principiul asta, cu o conditie: primaria sau ONG -urile sa-si asume riscul financiar si penal pentru un astfel de caine "neagresiv" si cand zic financiar ma refer inclusiv la despagubiri morale substantiale, nu doar costuri medicale.

Punem pariu ca asa dispare notiunea de caine inofensiv?
Nu cred.
Eu am mai mare incredere in cei de la SPCA ptr. ca ei fac asta de mult timp si stiu mai bine ce si cum.

Daca in Romania ar fi un SPCA ca in SUA sau alte tari, nu ar mai fi nici o problema. La noi nu ideile sunt neaprat rele, ci bani care ajung unde nu trebuieste. Ipotetic vorbind, daca ai nostrii, primari+"voluntari" de la ONG-uri, ar fi cinstiti, problema ar fi fost deja rezolvata, caci bani s-au bagat.

Ah, dar in SPCA se implica si cetatenii, nu doar 1-2 persoane. Stiu ca dintr-o comunitate fac parte toti oamenii nu doar 1-2 care trebui sa munceasca, iar restul sa dea ordine.
Reply With Quote