![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
O să mă uit pe ele, dar să știi că treburile nu stau chiar cum prezintă statisticile generale pentru că a fi vegetarian poate însemna să fii de nevoie (mănînci în mare parte orez că nu ai de ales dacă trăiești în țările asiatice), poți mînca cipsuri, cartofi prăjiți și alte prăjeli / copturi nesănătoase, poți consuma la greu Euri - că doar nu-s din animale (nu neapărat), poți să nu mănînci măcar o dată pe zi hrană crudă, poți să abuzezi de anumite feluri de mîncare (prea multe fructe = exces de zahăr, prea mult spanac gătit și avocado șamd = exces de acid oxalic, prea multă pîine albă = ...), poți să nu-ți pese deloc de nici o regulă de asociere, poți păpa la greu produse modificate genetic (cum mare succes au la americani tofurkey și chestii de genul ăsta), nuci + alune îmbibate cu aflatoxină (naturală, prezentă în coaja lor și de multe ori ignorată) șamd, șamd.
Deci nu-i de mirare că uni-s viigăni și dă boala peste ei de mor înainte de vreme. A fi viigăn și atît nu e suficient. Oricum, să nu deviem prea mult discuția inițială despre b12.