Citat:
În prealabil postat de DanielS
Iadul este locul unde vor merge cei pacatosi, nu cei fara pacat.
|
Exact. Și nu există iad temporar și iad permanent, cum ai vorbit prostioare mai sus. VINO ACASĂ.
Citat:
Tit 3:5-7 "El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiți neprihăniți prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moștenitori ai vieții veșnice."
|
Corect. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem fapte deloc. Pentru că Iacov 2, 20 și Filipeni 2, 12 nu se contrazic cu Tit 3, 5.
Simplu.
Dar ereticii cred că dacă stau acasă cu mîinile în sîn și doar cred, se mîntuiesc. Ți-am arătat mai sus, cum îi va trimite Hristos de la El, pentru că au lucrat fărădelegea, chiar dacă au făcut și minuni, ca să piardă pe cei aleși (creștinii). Să nu fi printre ei. VINO ACASĂ !
Citat:
Doamne, da' cat de clar este totul scris in Biblie... si totusi e atat de complicat pentru unii care prefera religia lor in schimbul lui Dumnezeu.
|
Ai să mergi în iad. Iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui, dacă te va prinde moartea în erezie. Îți va aduce aminte Dumnezeu de tot adevărul care ți s-a spus aici pe forum. Și nu numai aici. VINO ACASĂ.
Citat:
Iacov 2 nu spune ca credinta nu mantuieste,
|
Spune doar că fără fapte credința este moartă. Nu trebuie mai mult. Crezi sau nu. VINO ACASĂ.
Citat:
A se observa ca in citatul de mai sus scrie "prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru", nu prin Maria.
|
Da, Preacurata Fecioară Maria, sau măcar Sfînta Fecioară Maria (nu Maria, că nu te-ai tras de ea de șireturi, frățior rătăcit, bine?), da ea nu mîntuiește. Nu poate mîntui. Poate doar milui. Cu curgăciunile ei, ca și sfinții. Biblic ce vorbesc. Ți-am dovedit. VINO ACASĂ.
Citat:
Cum explici Romani 4:5 "pe când, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socotește pe păcătos neprihănit, credința pe care o are el îi este socotită ca neprihănire."
|
În Biblia cea Adevărată, scrie credința i se socotește ca dreptate. Și dreptate, la fel ca neprihănire, nu înseamnă mîntuit. Biblia nu spune așa ceva. Neprihănit înseamnă nevinovat, nu mîntuit. Nevinovăția nu îți asigură mîntuirea. Simplu. Crezi sau nu. VINO ACASĂ.
Citat:
Conform Tit 3:7 neprihanit => mantuit
|
Erezie, scumpul meu. Nu reiese că neprihnănit înseamnă mîntuit, din Tit 3, 7. Doar în căpșorul tău. Neprihănit înseamnă nevinovat. Iar nevinovăția nu îți asigură mîntuirea. Trebuie să lupți pentru mîntuire. Că nu ești mîntuit gata ! Conform Filipeni 2, 12, cu frică și cu cutremur trebuie să lucrăm la mîntuirea noastră. VINO ACASĂ.
Citat:
Nu mi-ai spus de ce "Iisus" e mai corect decat "Isuss"? Daca lucrul important e ca sa Ii diferentiem numele de ceilalti, atunci "Isuss" ar trebui sa fie destul de corect. Americanii care spun "Jesus" vor merge in iad?
|
Ba da am spus. Ca să se deosebească de ceilalți Isuși din Biblie. Iar cum scriu americanii, eretici, nu e treaba mea, cum deosebesc ei pe Iisus de ceilalți Isuși ai Bibliei. Da americanii eretici merg în iad. Ca orice eretic.
Citat:
Am zis ca "Dar o credinta adevarata va produce fapte, deoarece credinta vine de la Dumnezeu."
Ma refeream la credinta crestina adevarata, nu la orice credinta.
|
Știu la ce te refereai. Dar eu mă refeream la toate credințele, că au fapte. Produse din conștiință. Și fără credința creștină (fără erezie), merg în iad, cu fapte cu tot.
Citat:
Da, bineinteles ca trebuie sa faci ceva ca si crestin. Ca doar nu zice nimeni ca daca zici ca crezi in Isus si apoi iti traiesti viata cum vrei, nu o sa ajungi in cer. Ideea e ca daca crezi cu adevarat in Isus, vei avea o viata schimbata (1 Corinteni 5:17), si asta nu prin puterea ta ci prin puterea Lui.
|
Iisus cu doi i, repet. Da, dar și alcoolici anonimi au o viață schimbată, fără Iisus, mulți din ei. Deci viața schimbată în Hristos (care e diferită de viața schimbată a alcolicilor anonimi), o are un creștin, prin creștinismul fără erezie, prin fapte și prin har. VINO ACASĂ.
Citat:
Efeseni 1:4-5 "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,"
|
Vezi? Dumnezeu ne-a ales pe noi, nu noi L-am ales pe El. Asta e un verset care sustine ideea de predestinare. Nu ai cum sa contrazici asta.[/quote]
Erezie. "Dumnezeu vrea ca toți oameni să se mîntuiască și la cunoștiința Adevărului să vină." - Timotei 2, 3-4
Nu există predestinație !
Erezie. Iad. VINO ACASĂ !
Citat:
Da, crestini vor avea fapte bune, dar nu datorita firii lor pacatoase, ci datorita lui Dumnezeu care ne ajuta la asta.
|
Așa-i, în sfîrșit înțelegi. Deci nu există mîntuire decît prin acestea 3: credință, fapte și har. VINO ACASĂ !
Citat:
adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit. Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată." -> VERSETELE ASTEA ARATA CA RUGACIUNEA PENTRU MORTI NU ARE NICIO BAZA BIBLICA. Aici ni se arata ca odata ce ai murit, soarta iti este scrisa pentru totdeauna. Deci, tot crezi ca trebuie sa ne rugam pentru morti?
|
Scrie că se ruga cineva pentru cel din iad ? NU. Deci interpretezi greșit și eretic.
Acolo arată răsplătirea celor bogați pe pămînt și răsplătirea celor săraci în Ceruri.
Despre rugăciunea pentru cei morți ți-am arătat la Macabei și nu numai. Dar amintesc de Macabei, deoarece cărțile ce ereziile protestante le-au scos din Biblie, precum Macabeii, au existat în secolele 1,3,7,10,15,20,21, în Biblie. Mereu. Doar că Luther le-a scos. Și i-a scos și lui Luther, Dumnezeu, partea din Rai. VINO ACASĂ.
Bucurii.