Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2014, 10:39:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
Da mai Corinusha, ce te miri atata, zici ca ai descoperit apa calda ... ha, ha, ha,... mor de ras!
Pai chiar parintii psihologiei incepand cu 1700 au renuntat definitiv la ideea de suflet a lui Aristotel, ce nu ai inteles, nu mai intelegi romaneste ?
Pentru modul in care lucreaza psihologia, ideea de suflet nu are prea mare relevanta asa cum in medicina, un neurochirug de ex. nu are nevoie de ideea de suflet pentru a-si face cum trebuie meseria.

Din pacate, ceea ce tu nu poti intelege, este faptul ca stiinta NU este religie, in sensul de a fi definita de o dogma unitara si universal acceptata.

Ca sa pricepi (poate), este ca si medicina, in sensul larg al termenului.
Ea include si "medicina alternativa", inclusiv formele ei ridicole, nefunctionale si poate chiar periculoase atat pentru trup cat si pentru suflet.

Insa un medic intelept, cu discernamant va sti ce sa practice si ce sa evite.

Un psiholog crestin nu va recurge la aberatiile lui Freud (nu neaparat ca TOT ca ar fi spus vreodata a fost aberatie pura) sau ai altora.

Insa ele se predau in facultate pentru ca tin de o cultura generala.

Nu poti sa stii ce e bine si ce e rau, ce trebuie sa eviti, daca nu te informezi mai intai.

E drept, facultatea de psihologie nu se ocupa de formarea unui discernamant pentru ca discernamantul exista doar daca vorbim de acea perspectiva unitara care de fapt lipseste din psihologie.

Insa cred ca psihologia poate fi abordata din perspectiva crestina si folosita ca atare.

Citat:
Tu nu vezi ca de cand bajbai pe aceasta tema, nu ai reusit sa aduci nici macar un link cu un parinte al psihologiei care sa fi crezut ca omul are suflet - normal, ca doar erau atei cu totii ... ha, ha, ha !!! Hai pa, nu te mai baga daca nu te pricepi d-soara psiholog !
Pai nu stiu daca din parintii medicinei moderne au fost cine stie ce crestini, ce sa mai zic ortodocsi asa ca...

Apropo, parintii Internetului care il folosesti cu drag si spor, au fost crestini?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40