![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, ceea ce tu nu poti intelege, este faptul ca stiinta NU este religie, in sensul de a fi definita de o dogma unitara si universal acceptata. Ca sa pricepi (poate), este ca si medicina, in sensul larg al termenului. Ea include si "medicina alternativa", inclusiv formele ei ridicole, nefunctionale si poate chiar periculoase atat pentru trup cat si pentru suflet. Insa un medic intelept, cu discernamant va sti ce sa practice si ce sa evite. Un psiholog crestin nu va recurge la aberatiile lui Freud (nu neaparat ca TOT ca ar fi spus vreodata a fost aberatie pura) sau ai altora. Insa ele se predau in facultate pentru ca tin de o cultura generala. Nu poti sa stii ce e bine si ce e rau, ce trebuie sa eviti, daca nu te informezi mai intai. E drept, facultatea de psihologie nu se ocupa de formarea unui discernamant pentru ca discernamantul exista doar daca vorbim de acea perspectiva unitara care de fapt lipseste din psihologie. Insa cred ca psihologia poate fi abordata din perspectiva crestina si folosita ca atare. Citat:
Apropo, parintii Internetului care il folosesti cu drag si spor, au fost crestini?
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta | praxis | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 18.11.2008 12:42:40 |
|