![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Asta se aplica doar daca ambele state s-ar privi reciproc ca parteneri.
Problema este ca Romania vede UE(Schengen) ca barca de salvare, iar UE(Schengen) vede Romania ca pe o anexa. Este o relatie de subordonare, directa.N-au cum "sa ne piarda" din moment ce esti la mana lor. Daca Romania n-ar primii de la UE(Schengen) bani atunci nu ar exista bani de pensii si salarii suficienti pentru toata lumea din Romania. Asa a fost pus Ponta in situatia, cand Barroso, l-a chemat la el si i-a spus cum sta treaba.Mai pe scurt i-a spus ca Romania risca sa intre in incapacitate de plata, daca nu primeste banii necesari de la UE, (deoarece criza din 2008 a facut ca multe tari sa intre in incapacitate de plata). Mai pe scurt, l-a santajat:fie faci politica noastra( invalidezi referendumul) fie numai vezi bani de pensii si salarii. Basescu a facut imprumut la FMI, pentru ca numai erau bani in tara de pensii si salarii.Cand o tara face imprumuturi pentru pensii si salarii aceea tara este in faliment, e la mintea cocosului. Iar taierile pe care le-a facut Basescu au fost ca Romania sa se imprumute la dobanzi mai mici.De fapt a facut taierele astfel incat Romania sa poate sa fie capabila sa se imprumute la dobanzile practicate de creditori. Deci n-are UE cum sa te piarda din moment ce te au la mana si inca in ce mod. N-am cum eu, UE sa te pierd din moment ce am butonul care-ti opreste "oxigenul". Citat:
o zona de tampon.Aceasta zona este alcatuita din Romania, Rep Moldova, Ucraina si Bulgaria. UE(Schengen) isi va disputa conflictele cu Rusia in aceasta zona tampon.Strategia UE(Schengen) este una foarte simpla: "Imi duc sustin conflictele cu altii nu pe teritoriul "tarii" mele (Schengen) ci in afara acestuia, astfel incat sa nu-mi destabilizez climatul economic ci chestia asta, in eventualitatea ce sa va intampla, sa se petreaca pe alte teritorii." Citat:
razboi mondial, pentru ca multe cauze actuale, de acolo se trag. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ciocolota ROM si noul ei aspect | Delirul | Generalitati | 45 | 06.10.2010 06:25:01 |
| Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 09:09:32 |
| De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 19:26:35 |
| Implicarea sociala a Bisericii | iosif | Despre Biserica Ortodoxa in general | 52 | 05.03.2008 19:10:19 |
| politica | nicoletajuravle | Generalitati | 76 | 20.05.2007 19:00:26 |
|
|