![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci: 1) cine a calculat și cum arată aceste calcule; ai vreo copie, ceva, să vedem și noi? 2) din câte știu eu, "toate speciile" înseamnă un număr foarte mare de viețuitoare. Arca avea o așa capacitate încât să încapă în ea sute sau mii de specii terestre? Sau poate erau cu mult mai puține? 3) mâncarea unei perechi de elefanți e o serioasă problemă pentru un îngrijitor care ar transporta elefanții fie și câteva zile, cu atât mai mult întreaga perioadă cât a durat potopul. Mai degrabă ar merge aici o variantă gen post prelungit (cum s-a întâmplat în cele 40 de zile ale postului care au urmat după intervenția lui Iona) sau ceva asemănător cu mana cerească - fără pic de ironie spun. Mă neliniștesc și alte animale cu stomac mare: leul, cămila, aligatorul și speciile înrudite, hipopotamul, gorila, porcul ș.a.m.d. De unde atâta hrană încât să nu moară aceștia de foame zeci de zile în șir? Și apoi, știi și tu, porcul de pildă face urât când îi e foame... Îți dai seama ce urlete ar fi riscat Noe să suporte acolo când animalele se apucau să ragă de foame ori să se hăcuiască între ele?... Cu foamea nu-i de glumă, Cătăline, mai ales la animale!... Crede-mă, că am copilărit la țară și știu vacarmul din ogradă când întârziai să dai de mâncare viețuitoarelor, îndeosebi porcilor. Cu adevărat nu înțeleg cum e posibil să se întâmple ce spui tu. Fii te rog bun și dă-mi câteva lămuriri. Dacă totuși nu mă vor convinge, îți promit că nu voi reveni, nu te voi sâcâi. E de ajuns un singur ajutor din partea ta. De nu-l pricep e doar responsabilitatea mea, că-s greu de cap sau puțincredincios. Mulțumesc, Doamne ajută! |
|