Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Unde vezi filetism si pietism ? Ca singurul roman care a fost amintit pe aici a fost saracul Parinte Cleopa, si acesta pentru ca explica vorbele unui grecotei, nu baga de la el. Iar cu pietismul esti pe campii rau de tot. :)
Eu nu l-am criticat pe Fericitul Augustin, a fost cineva care l-a facut eretic - sa fie sanatos. Dar nu l-a facut eretic pentru ca-i din vest, ca altfel il stergeam toti din calendar la fel cum i-am fi sters si pe altii.
In plus am aratat si versiunea lui Aquinas, fara sa spun nici despre el ca ar fi eretic chiar daca nu-l avem in calendar. Nu trebuie sa-l faci eretic pe unul sau pe altul ori de cate ori aduci vorba despre el doar ca sa le demonstrezi altora ce bun ortodox esti. Ca o sa ajungi tot langa eretici daca-i arati cu degetul toata viata. :)
|
Bre, ce e cu tine? Era adresata lui igorete prima parte, a doua tie.Si nu, nu ii consider pe Augustin sau Aquinas eretici,spre deosebire de dom'absolvent de teologie de pe malul Begai. Nici cu el nu am nimic, doar ca stilul sau urla a ipocrizie si fanatism dulceag de la o suta de parseci. Si tipul asta imi aduce aminte de "iscoada" din "Razvan si Vidra", dar si de schismaticii raspopiti rascolnici din Rusia. Un cockteil ce ma calca pe nervi. Mai ales dulcegaria ipocrit-evlavioasa... Eu cel putin stiu ca sint un caldicel cu vocatie catre erezii foarte personale (vezi dronele :) ), si nu ma cred sau dau drept altceva, si nici nu incerc sa ma schimb, pentru ca nu am motivatia necesara.