Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2016, 18:04:22
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Unde vezi filetism si pietism ? Ca singurul roman care a fost amintit pe aici a fost saracul Parinte Cleopa, si acesta pentru ca explica vorbele unui grecotei, nu baga de la el. Iar cu pietismul esti pe campii rau de tot. :)
Eu nu l-am criticat pe Fericitul Augustin, a fost cineva care l-a facut eretic - sa fie sanatos. Dar nu l-a facut eretic pentru ca-i din vest, ca altfel il stergeam toti din calendar la fel cum i-am fi sters si pe altii.

In plus am aratat si versiunea lui Aquinas, fara sa spun nici despre el ca ar fi eretic chiar daca nu-l avem in calendar. Nu trebuie sa-l faci eretic pe unul sau pe altul ori de cate ori aduci vorba despre el doar ca sa le demonstrezi altora ce bun ortodox esti. Ca o sa ajungi tot langa eretici daca-i arati cu degetul toata viata. :)
Bre, ce e cu tine? Era adresata lui igorete prima parte, a doua tie.Si nu, nu ii consider pe Augustin sau Aquinas eretici,spre deosebire de dom'absolvent de teologie de pe malul Begai. Nici cu el nu am nimic, doar ca stilul sau urla a ipocrizie si fanatism dulceag de la o suta de parseci. Si tipul asta imi aduce aminte de "iscoada" din "Razvan si Vidra", dar si de schismaticii raspopiti rascolnici din Rusia. Un cockteil ce ma calca pe nervi. Mai ales dulcegaria ipocrit-evlavioasa... Eu cel putin stiu ca sint un caldicel cu vocatie catre erezii foarte personale (vezi dronele :) ), si nu ma cred sau dau drept altceva, si nici nu incerc sa ma schimb, pentru ca nu am motivatia necesara.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 18:14:15
Romowe
Guest

Implicit

Eu prajesc piine, si pun dulceata bio pe dinsa, ca veni vorba de interludii gastronomice. Vinete coc in weekend en masse, si apoi le bag cu usturoi si ceapacu tot in congelator, pentru la iarna (sau cum s-o chema in neoromina anotimpul care urmeaza).
Ca sa fie mai clara referirea la drone in contextul discutiei despre erezii cu Iuliu: sa nu credetica m-o palit Soarele in cap. Nu, foarte pe scurt, Iuliu ma impunge prieteneste uneori pe tema faptului ca eu cred sincer ca entitatile care au comis infanticid in Egiptul lui Faraon erau un fel de drone, si pata de singe de pe usile israelitilor erau un semn pe care erau programate sa il ocoleasca. No, va dadui motive de atac dogmatic-indignat si distractie balcanica.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 20:56:36
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Bre, ce e cu tine? Era adresata lui igorete prima parte, a doua tie.Si nu, nu ii consider pe Augustin sau Aquinas eretici,spre deosebire de dom'absolvent de teologie de pe malul Begai. Nici cu el nu am nimic, doar ca stilul sau urla a ipocrizie si fanatism dulceag de la o suta de parseci. Si tipul asta imi aduce aminte de "iscoada" din "Razvan si Vidra", dar si de schismaticii raspopiti rascolnici din Rusia. Un cockteil ce ma calca pe nervi. Mai ales dulcegaria ipocrit-evlavioasa... Eu cel putin stiu ca sint un caldicel cu vocatie catre erezii foarte personale (vezi dronele :) ), si nu ma cred sau dau drept altceva, si nici nu incerc sa ma schimb, pentru ca nu am motivatia necesara.
Pai e o diferenta intre a nu spune intr-una despre Aquinas ca ar fi eretic ( cum fac eu ) si a nu crede ca-i eretic. Mie nu-mi place sa spun asta intr-una ca nu poti avea un dialog la care participa si catolici daca le spui intr-una ca ei si teologii lor or sa ajunga in fundul iadului. :) Dar daca nu crezi ca ar fi eretic atunci inseamna ca nu prea esti ortodox.
La fel si pentru cei care cred ca Fericitul Augustin ar fi eretic. Ca a avut idei care au facut rau, asta e clar. Dar daca Biserica in intelepciunea ei a hotarat sa-l treaca in calendar, atunci daca il faci mereu praf, iar esti in afara ortodoxiei.
Daca stii ca esti caldicel, nu-i mai face pe ceilalti fanatici. Ca prima data despre tine ( si probabil si despre mine ) scrie pe undeva ca o sa ne scuipe din gura Dumnezeu, ca nu suntem nici calzi nici reci. Deci e foarte posibil ca primii care am luat-o pe un drum gresit suntem noi, si pentru ca nu ne putem schimba, ne deranjeaza "fanatismul " celorlalti.
Reply With Quote
Răspunde