![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]()
Bun, si acum sa clarific si asta.
Citat:
La fel cum urasc arianismul sau iconoclastismul. Doar ca suntem in dezacord cu privire la ce apartine procesului normal de incercarea a vindecarii schismei, si ce depaseste asta. Citat:
Citat:
Doar ca nu vorbim de aceleasi grupuri, in aceleasi perioade. Neo-protestantii americani, si anglo-catolicii cosmopolitani oxfordieni au avut o evolutie teologica diametral opusa, si ideile astea 2 sunt rezultatul acelor circumstante. Cele 2 grupuri isi imaginau o cu totul alta Biserica cand pomeneau de una din teorii. Citat:
Ideile lui Palmer le sunt straine total, ca nu isi au rostul in forma lor de crestinism(du-te la un predicator adventist si cere-i opinia asupra canonului 45, acrivie si iconomie, si daca succesiune apostolica se aplica in cazul coptilor, ca ala zice ca vorbesti klingoniana) Citat:
Ca colaborare in diversitate dogmatica intre protestanti fara pretentii de unficare, si restabilirea legaturii euharistice intre non-protestanti e la 180 de grade. Vorbim de alti termeni, alt scop, si cu totul alti actori. E ca si cum as zice eu "Inspirati de filozofii politici ai secolului XIX, internationalistii marxisti au dorit unificarea tuturor popoarelor germane prin intermediul Actiunii 2012 sub administratia Uniunii Statelor Sud-Americane" si dupa aia cand imi zice cineva ca "stai un pic, ca ai dreptate in parti, dar incurci grupurile si cronologia", sa o dau ca "eu tot ce am zis ca e ideea aproprierii intre popoare e venita din iluminismul european"
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 01.05.2017 at 00:37:16. |
|