Citat:
În prealabil postat de catalin2
Pogorarea Duhului Sfant a fost la Ierusalim, peste Sfintii Apostoli si cei ce erau cu ei. Evident ca dupa aceea Duhul Sfant a inceput sa lucreze in Biserica, prin punerea mainilor de catre Apostoli. Acela a fost momentul Pogorarii, pentru prima data. Corect, asta am spus si eu, ca in Cezareea si Efes nu prea mai erau straini, de aceea spune ca nu-i intelege nimeni pe cei ce vorbesc in limbi.
|
Nu ca "nu prea". Nu mai erau straini. Prezenta strainilor la Cincizecime a fost o circumstanta speciala. Multi straini interesati de iudaism erau in Ierusalim cu prilejul Pastelui si a Cincizecimii.
In Cezareea, Efes si Corint Duhul Sfant s-a pogorat peste credinciosi si ei au vorbit in limbi. Adica au primit o limba noua prin care s-au rugat, prin Duhul Sfant, lui Dumnezeu. In trei din patru locuri in care este inregistrata Pogorarea Duhului Sfant, nu vedem nici urma de straini.
Ca sa o exprim mai matematic, in cel putin 75% din cazurile Botezului cu Duhul Sfant, strainii nu au fost prezenti. A fost rugaciune in alte limbi.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Iar vorbirea in limbi nu era rugaciune, cum vad ca deja repeti in fiecare mesaj, obsesiv, era vorbire intr-o limba straina.
|
Era vorbire cu Dumnezeu intr-o limba straina, prin Duhul.
Vorbirea cu Dumnezeu este rugaciune.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Toti ortodocsii inteleg acelasi lucru (care cunosc cate ceva despre asta). In schimb m-as bucura daca ai intelege tu si sa ii ajuti pe cat mai multi penticostali sa isi dea seama ca vorbirea in limbi insemna vorbirea intr-o limba straina, cum arata la Pogorarea. .
|
Toti penticostalii cred ca vorbirea in limbi este vorbire in limbi straine, desigur.
Ceea ce stiu penticostalii (pentru ca Biblia o spune explicit) si nu stiu ortodocsii, este ca cei credinciosi nu vorbesc doar cu oamenii ci si cu Dumnezeu.
Iar vorbirea in limbi este vorbire cu Dumnezeu, adica rugaciune.
Dupa cum spune Scriptura.