Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2025, 22:17:29
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
singurul scop e să lucrăm fiecare cu el în dreptul lui și atât nu să-i convingi și pe alții.
Sunt de acord ca scopul principal al vietii noastre este mantuirea personala, pentru ca asa cum zici, nimeni nu poate mantui pe altul, si cu greu reuseste pe sine.
Si da, nu cred ca sunt suficient de pregatit ca sa conving pe cineva. Caci asa cum zici ,cineva te ar crede numai daca tu ai fi izbandit inainte , si daca ai avea ce sa arati din experienta proprie.

Citat:
Lasă mă asta în seama păstorilor Bisericii, nu răspunzi tu de sufletul lor
Preotii raspund de cei ce vin la ei , si principala lor putere e iertarea pacatelor precum si pregatirea celui ce se pocaieste prin indrumare duhovniceasca.

De asemenea prin predica lor,prin tinuta,prin blandete, ar mai putea atrage indirect oamenii.

De asemenea si rugaciunea pentru lume ,pentru cei care nu ii cunosti e o forma indirecta de ajutor, dar pentru asta nu tre sa fii preot,trebuie sa ai harul rugaciunii.

Nu vad ce e rau insa,cunoscandu-ti limitele , daca indemni pe altii sa mearga la Biserica, pe aceia la care preotul nu ajunge nicicum, caci aceea stau pe net , si preotul ai zis ca nu are timp de net.

Citat:
Unul care merge la cateheze deja face practic, ceva despre care celălalt doar schematizează, la fel e și cu pelerinajele și cu practica vieții liturgice a Bisericii.
Greutatea este cu dogma insasi, nu daca eu sau altul mergem pe undeva. Dar e mult mai placut sa inveti impreuna cu altii, sa ai un dascal , sa ai exemple vii in fata .
Nu o zic pentru mine, ca eu m-am obisnuit sa caut singur,si ar fi doar o placere in plus sa invat cu altii in comun.

Dar ar putea compensa pentru altii care nu stiu cat de complexa e credinta , si nu au mai citit , sa faca o introducere treptata cu indrumator, caci e nevoie sa iti infrangi multe limite si necunoasteri , si e greu de unul singur.

Deci nu am eu vreo fobie pentru net , ci e doar un domeniu neexplorat inca suficient de comunicare, si perdeaua aceasta a anonoimului,uneori te poate ajuta sa fii sincer.

Daca parintii se exprimau prin cuvinte si prin analize asupra scripturii ,voresc de cei care s-au manifestat in scris , cvred ca ei ar fi porimit cu bratele dfeschise acest instrument.

Conteaza ce zici pana la urma, nu unde scrii, pe hartie pe ecran sau cu vocea.
Reply With Quote