Citat:
În prealabil postat de ciprian85
Si profetesa a avut o profetie esuata in 1844, urmata de cea din 1845, urmata de cele pe care le-am relatat in mesajul anterior.
|
Persiști degeaba în eroare sau dezinformare. Prima viziune/profeție a Ellenei White a avut loc abia în decembrie 1844, deci nu avea cum să "eșueze" în 1844.
Citat:
În prealabil postat de ciprian85
N-am relatat profetiile lui, pentru ca nu este "eroul principal". Faptul ca profetesa la plagiat si a preluat din invataturile mileristilor(deci va trageti seva si din Miller) n-am considerat asa de important. In ce priveste "confuzia mea cu privire la inceputul sec. 20", ea nu poate fi numita o confuzie: adeptii lui Miller au astepta sf. lumii de trei ori, o data chiar la inceputul sec 20.
|
Dacă "nu poate fi numită o confuzie", atunci este o dezinformare, sau hai s-o zicem pe șleau: este o minciună. Trunchiul principal al mișcării millerite s-a stins spre sfârșitul secolului 18. La 1863 s-a înființat Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, care biserică nu a stabilit
niciodată termene pentru sfârșitul lumii. La 1876 a luat ființă mișcarea Martorilor lui Iehova care s-a inspirat oarecum din mișcarea produsă de William Miller. Aceștia într-adevăr au stabilit niște date printre care și "începutul sec. 20", mai precis 1914. Dar ajunge cu acest off topic, hai s-o lăsăm baltă...