Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2009, 00:36:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
este subiectiva atat alegoria cat si ..afirmatia! perceptia reprezinta suma simturilor sau macar a catorva dintre ele! adevarul? unde si cine il detine? din nou o notiune abstracta ,uman ,in forma laic definita,si atunci....cum poti alatura subiectivismul unei prezente definite tridimensional-cat se poate de reala- atentie nu am folosir ..adevarata! Glykys credinta are si ea trei dimensiuni: perceptie,gandire abstracta rezonand in concluzie subiectiva de participare,si multa iubire! Chiar si ultima din nou o notiune ....de simtire! daca simtim ..credem,daca nu....?
Draga Nevrednicule... eu nu vreau sa polemizez cu tine. Deja m-ai pierdut cu totul cu aceasta definitie filosofica a credintei. Spune-mi, te rog, cine a formulat-o astfel! :) Stiu si eu daca totul se bazeaza numai pe simtire, care e atat de inselatoare si de usor de supus? Sunt subiectiva, pentru ca situatia pusa de tine (cea cu pomul) a fost subiectiva, insa nu stiu unde doresti sa ajungi la acest exemplu cu pomul. Am pus o intrebare (cu o tenta putin malitioasa, ce-i drept) unui om care spune ca a gasit adevarul in afara vechii confesiuni, l-am intrebat daca a cunoscut-o cu adevarat, daca a cercetat-o pe toate partile pentru a ajunge la aceasta concluzie. In rest, faci bine ca esti convins de relativitatea lucrurilor, asa trebuie sa fie un crestin (vide Steinhardt), pentru ca numai Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata, cum bine amintea Elizabeta. Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, insa nu inteleg ce vrei sa demonstrezi cu aceste postari. Iarta-ma pentru aceasta si sa ai o noapte in pace!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vechiul si Noul Testament vidoveczandrei Despre Sfanta Scriptura 42 15.09.2011 16:15:59
de ce ma simt mai trista decat tristetea fior Generalitati 55 18.07.2011 19:53:38
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sanatatea, mai buna decat toate? alexandrucoca Intrebari utilizatori 19 08.10.2010 10:49:47
Mai mult decat viata...... NiCcoleta Generalitati 4 18.05.2010 19:40:23