Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2010, 14:12:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana_elena Vezi mesajul
Stii...de multe ori incerc sa-mi explic dragostea fata de parinti, fata de sot/iubit (vorbesc in general), fata de cei dragi, fata de cei pe care ii stimam si mai ales cea fata de Dumnezeu si
nu pot, exista pur si simplu si-mi vine sa urlu de fericire ca iubesc tot ce am detaliat mai sus...ma inalta!
Si daca ai afla ca aceasta dragoste are o chimie pe care stiinta o poate explica si reproduce te-ai da jos? S-ar schimba cu ceva aceasta dragoste daca ai descoperi ca ea e produsa de niste procese scirboase sau mecanice, daca ai afla ca esti doar o masinarie foarte complexa?
Vechi 13.01.2010, 14:40:44
oana_elena oana_elena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2009
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si daca ai afla ca aceasta dragoste are o chimie pe care stiinta o poate explica si reproduce te-ai da jos? S-ar schimba cu ceva aceasta dragoste daca ai descoperi ca ea e produsa de niste procese scirboase sau mecanice, daca ai afla ca esti doar o masinarie foarte complexa?
Poate ca am simtit si partea cu procesele scarboase pe care o numeam fals dragoste si partea care ma inalta pe care o numesc dragoste adevarata si de aceea acum nu-mi explic frumustea inaltatoare decat prin si cu Dumnezeu.

Daca ti-as spune sa cauti parinti sfinti in viata si sa incerci sa vorbesti cu ei, sa vezi acolo misticism si daruri de la Dumnezeu, ai face-o pentru tine daca nu pentru Dumnezeu?( parintele Iustin Parvu, calugarul Nicodim (Ploiesti), parintele Arsenie Papacioc... cauta, cauta ....si mare-ti va fi mirarea...

Usoara ironie cu "te-ai da jos?" nu o iau in seama :P
Vechi 13.01.2010, 14:48:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oana_elena Vezi mesajul
Poate ca am simtit si partea cu procesele scarboase pe care o numeam fals dragoste si partea care ma inalta pe care o numesc dragoste adevarata si de aceea acum nu-mi explic frumustea inaltatoare decat prin si cu Dumnezeu.

Daca ti-as spune sa cauti parinti sfinti in viata si sa incerci sa vorbesti cu ei, sa vezi acolo misticism si daruri de la Dumnezeu, ai face-o pentru tine daca nu pentru Dumnezeu?( parintele Iustin Parvu, calugarul Nicodim (Ploiesti), parintele Arsenie Papacioc... cauta, cauta ....si mare-ti va fi mirarea...

Usoara ironie cu "te-ai da jos?" nu o iau in seama :P
Dragostea e la fel de oarba, si aia scirboasa si aia pentru Dzeu :)
Vechi 13.01.2010, 14:56:01
oana_elena oana_elena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Ai dreptul sa crezi asta, eu nu te pot contrazice in ceea ce simti tu ca este dragostea si cum sa iti traiesti tu viata.
Daca ce am scris eu nu ti-a ridicat nici un semn de intrebare sau nu te ajuta cu nimic, delete ...mie nu-mi ajuta cu nimic sa ma contrazic cu oamenii, ci doar daca au nevoie, sa-i ajut:):):)

Multa sanatatea si ma voi ruga si pentru tine cand ma rog pentru mine...............
Vechi 13.01.2010, 14:56:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dragostea e la fel de oarba, si aia scirboasa si aia pentru Dzeu :)
De unde stii tu, Topcat? Il iubesti pe Dumnezeu ca sa poti spune ca dragostea ta e oarba?
Vechi 14.01.2010, 12:52:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
De unde stii tu, Topcat? Il iubesti pe Dumnezeu ca sa poti spune ca dragostea ta e oarba?
Intradevar, nu am experimentat dragostea ptr. Dzeu dar cred ca multi dintre voi nu ati experimentat dragostea romantica.
Pot presupune, din faptul ca dragostea pentru Dzeu si dragostea romantica au aproximativ aceleasi consecinte in comportament si sint activate aproximativ aceleasi zone in creier, ca au aproximativ aceleasi cauze.
Vechi 14.01.2010, 15:37:34
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Intradevar, nu am experimentat dragostea ptr. Dzeu dar cred ca multi dintre voi nu ati experimentat dragostea romantica.
Pot presupune, din faptul ca dragostea pentru Dzeu si dragostea romantica au aproximativ aceleasi consecinte in comportament si sint activate aproximativ aceleasi zone in creier, ca au aproximativ aceleasi cauze.
Cum ar putea dragostea romantica sa fie mai mult, cand este redusa la simple reactii chimice?
Vechi 14.01.2010, 15:46:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Cum ar putea dragostea romantica sa fie mai mult, cand este redusa la simple reactii chimice?
Ei, sa nu exageram, nu sint chiar asa de simple...
Mai mult decit ce?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 22:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 17.08.2010 00:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 17:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 23:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 22:21:58