![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a avea o discutie cu adevarat constructiva este foarte important sa stim pozitia noastra (personala) raportata la tema.
Pentru ca asa cum spuneam pe un alt topic doar unii au ajuns la "masterul duhovnicesc"... Stiind acestea se cuvine sa ne exprimam clar pentru a da ocazia si celor mai mici (ca mine) sa priceapa pozitia fiecaruia. Diferenta de opinie (dupa parerea mea) pleaca tocmai de la acest "mic cuvant". Rugaciunea NU exista fara Comuniune. Asta e pozitia mea. Pozitia ta insa este: Eu prin comuniune intelegeam impartasanie comuna aici. De aici am senzatia ca plecam pe cai diferite. ![]() Nu e vorba de cateheza, stii bine pozitia mea vis -a -vis de acestea. Problema ridicata aici nu este aceasta. Da, spui corect, nu stim noi cum lucreaza Harul. . Aici, DA gandesti ca si mine. Dar.....Nu asta e subiectul Ceea ce vad eu gresit in aceste actiuni ecumenice este exprimarea! Corect era sa se spuna, actiuni comune nu rugaciune comuna. Imagineaza-ti rugaciunea ca pe o flacara ce se ridica la cer. Flacara este Duhul Sfant. Daca El nu exista...NU exista Rugaciune. Exista doar cuvinte...atat! Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. In rest, Bucurie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si apoi, cum spunea si Fani: cu ce este mai aproape de Dumnezeu un ortodox care prin nestiinta sau informare defectuasa este pe marginea ereziei, sau practic chiar este eretic, decat, sa spunem, un catolic bine informat? Stiu oameni de acuma batrani care, desi botezati ortodox, tot ce stiu despre credinta este Tatal Nostru invatat in copilarie si in rest se bazeaza pe o intelegere superstitioasa a lui Dumnezeu. Nici gand vreo intelegere pe cat de sumara a dogmei Sf Treimi, nici gand o intelegere a diferentei intre felurile de inchinare la sfinti, Maica Domnului si Dumnezeu, sau altele la fel. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este normal sa fie facut din tantar armasar.
Nu mai sunt rugaciuni comune,cum a fost pana anul trecut,e doar trimiterea unor crestini ortodocsi la slujbele greco-catolicilor,armenilor,luteranilor,catolicilor. Asa ca este un pas inainte ca nu mai sunt rugaciuni comune. Daca crestinii ortodocsi respectivi (care merg la slujbele armenilor,catolicilor,luteranilor) cunosc bine credinta crestin ortodoxa nu e nicio primejdie,daca nu o cunosc este primejdie duhovniceasca pentru aceia. Oricum se poate vedea ca se discuta despre colaborarea in societatea civila. Dupa parerea mea daca se doreste sa se vada o buna colaborare ecumenica in societatea actuala intre crestini ortodocsi si crestinii catolici arhiereii catolici sa mustre pe cei de la firmele austriece care inselati de draci au furat foarte mult din padurile de conifere ale Romaniei.Acestia fac in continuare defrisari irationale in paguba poporului roman. Macar sa ramana atat cat mai este din aceste paduri,sa fie exploatate rational sub limita de regenerare.Vedeti scrisoare lui IPS Pimen de acum cativa ani catre dl Traian Basescu care a ramas fara vreun rezultat. Pe langa aceasta aceleasi firme au si incurajat defrisarile ilegale avand depozite unde cumparau si cumpara lemn de conifer uneori fara sa plateasca taxe la stat,ilegal;in majoritatea cazurilor fara a verifica actele de provenienta a lemnului daca a fost exploatat legal si la un pret de nimic adica cam 100 ron/metru cub. Sau daca nu asa macar sa renunte greco-catolicii la Sfintele Biserici la care oricum nu prea mai au enoriasi. Mai sunt si altele precum a fost privatizat Petrom in paguba poporului roman fiind cumparat pe nimic de alti austrieci catolici inselati de draci de la OMV.Petrom insemna statii de benzina,rafinarii,parc auto ba chiar si zacaminte de petrol s-au dat. Acum nu ramane decat sa li se zica crestinilor ortodocsi din Romania ca si-au vandut sufletele pentru lumea aceasta in stilul eretico-gnostic al teologilor catolici scolastici inselati de draci si ca nu au dragoste. Pai daca ai dragoste fata de poporul roman cel obidit si amarat in mare parte nu ti-o arati? Ca doar zice Sfantul Ioan Teologul: "17.Iar cine are bogăția lumii acesteia și se uită la fratele său care este în nevoie și își închide inima față de el, cum rămâne în acela dragostea lui Dumnezeu?" Ce proiecte sociale au facut catolicii austrieci care dupa ce inselati de draci au furat mult din avutia poporului roman cel si asa sarac si amarat? Macar daca pana acum au facut sa nu mai faca de acum acolo. Aceste firme austriece care exploateaza irational padurile de conifere din Romania sa nu mai faca asa,sa dea salarii decente la muncitori. Petrom (adica OMV) sa nu mai scumpeasca benzina si petrolul asa precum tocmai a facut acum,ca asta duce la alte scumpiri care tot pe oamenii saraci si amarati de reprezinta majoritatea poporului roman ii afecteaza. Si daca nu fac astea macar biserica greco-catolica sa inceteze sa isi revendice in instanta bisericile sa le lase milostenie romanilor.Asta ca si compensatie palida dupa cat unii frati ai lor inselati de duhuri rele au pagubit poporul roman. Ca si asa ei mai au foarte putini sau deloc credinciosi acolo. Despre padurile de conifere ale poporului roman: http://www.sfin.ro/articol_18436/aus..._lemnului.html Scrisoare IPS Pimen la dl Basescu care insa a ramas fara niciun rezultat referitoare la aceasta situatie: http://victor-roncea.blogspot.com/20...-posibila.html OMV http://www.mybank.ro/ultimele-stiri/...rom-v1014.html http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...tul-roman.html Pentru procesele facute de greco-catolici inselati de draci asupra fratilor lor crestini ortodocsi romani vedeti pe internet. Iata cum se poate face in Adevar ecumenism intre crestinii ortodocsi si crestinii catolici. Cum se vede Zelea Codreanu si cei de la ML nu intelesesera ca dracii pagubesc poporul roman foarte mult prin unii catolicii pe care ii inseala si impotriva acestora trebuie luptat cu mijloace legale in tribunale spre apararea amaratilor si saracilor din poporul roman precum place preabunului Dumnezeu Iisus Hristos si a Maicii Sale si a tuturor Sfintilor si Sfintilor Ingeri ai sai. Last edited by mihailt; 21.01.2010 at 15:59:52. |
|
|||
|
|||
![]()
ma intreb daca folosim ceva din aceste saptamini de rugaciune aducem un serviciu Lui Dumnezeu sau noua? cred ca trebuie sa gindim in spiritul scripturii,,ca toti oamenii sa se mintuiasca si la cunostinta adevarilui sa vina,,.Daca avem noi ortodocsii adevarul suprem sa-l facem conoscut tuturor celor ce stau in intuneric si-n umbra mortii chiar si o saptamina pe an sa nu ziica Domnul Iisus ca am pus lumina sub obroc ci sa-i certe pe ei ca nu au deschis ochii sa vada lumina cea adevarata a Bisericii ortodoxe.Atunci nu vor avea cuvint de dezvinovatire ca nu au stiut sau nu lea zis nimeni .Apoi nu stim noi oamenii lucrarea lui Dumnezeu trebuie sa ne facem tuturor toate chiar si rugaciune in comun daca prin asta se vor rusina de goliciuna lor sau isi vor pune intrebarea daca sint sau nu pe undrum bun.Cred ca acesta este de fapt rostul rugaciunii si daca suntem pe un drum bun sau nu il vom vedea mai tirziu caci aceste rezultate se vad in timp
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, raspunsul la intrebarea ta legata de Comuninunea prin rugaciune, a fost data de Lavrentiu.
Dar mai exista si comuniunea in rugaciune, de aceea o opresc Sfintii Parinti, pentru ca rugaciunea in comun se face tocmai pentru ca cei ce o practica sa devina "un singur duh", adica sa se uneasca in respectiva rugaciune. Din acest motiv eu ma opun rugaciunii comune, fie ea si "Tatal nostru". Lavrentiu, multumesc (inca odata) pentru completare. Noessia, gandim diferit. Pana la un punct sunt de acord cu voi. Daca e sa vorbim de Iubire, atunci DA sunt de acord cu voi. Insasi Mantuitorul ne-a invatat sa iubim pe toti la fel! Dar, iubim????? Oare am ajuns la masura Sfantului Siluan sau a lui Gheronda Pasisie sau a Batranului Porfirie sau a Sfintei Chiriachi sau a Sfintei Filofteia de a iubi lumea?? Eu cred ca NU. De aceea se cuvine sa vorbim din pozitia noastra de a iubi pe toti la fel. Nu este corect sa ne imbracam cu "penele" altuia si sa vorbim de iubire. E drept dam "bine"... dar Nu putem zbura.. Nu mi se pare corect sa folosim doar iubirea din vietile sfintilor ( "sa uitam" mortile lor martirice) si sa ne folosim de ea in acest "duh ecumenic". Ei au iubit, DA! Dar, au murit pentru Adevar! Imi vorbiti de copii si de tanti Floarea care nu stie la 80 de ani ce este Ortodoxia. pai nici eu nu stiu inca...dar macar caut sa aflu! Cine cauta, gaseste! Nu ne putem scuza "Doamne nu am stiut sa te caut". Bine spune Lavrentiu, cand e vorba de Adevar NU este suficienta Iubirea. Trebuie marturisit. Acest duh ecumenist imbracat in "dulcea iubire" NU este bun! Si pentru ca firea mea este de a da exemple concrete nu citate teologice ![]() Prietena mea din copilarie este catolica. O iubesc ca pe sora mea. Acum 12 ani tatal ei a suferit in infarct si a paralizat. M-a rugat sa merg cu ea la duhovnicul meu (stia ca parintele scapase pe multi de la moarte cu rugaciunea si mila Stapanei). Zis si facut! Am ajuns la sfintia sa si primul cuvant pe care mi l-a spus a fost asa: Jenica, fata mea, de ce ai adus-o la mine pe aceasta pentru ca NU este de a mea?? Fata a inceput sa planga, crezand ca nu o va ajuta... dar parintele a continuat "Nu-L voi scoate afara pe cel ce vine la Mine", dar pentru acestea trebuie sa cauti sa vezi Adevarul si sa lasi tigara (fata fuma). Tatal traieste si in ziua de azi, dar fata nu si-a respectat promisiunea si tatal a paralizat din nou. In aceasta stare se afla si in ziua de astazi. Exemple mai am multe dragele mele, dar nu crde ca mai e cazul sa le pomenesc. Intelegti de ce pur si simplu, NU POT trece peste ceea ce acesti parinti imbunatati au lasat in inima mea?? Asa ca indiferent ce imi veti spune voi fetelor, nu pot fi de acord cu voi. Oricat v-as iubi, nu pot! Viata/inima insasi, nu imi da voie sa spun ca voi. E parerea voastra, o respect. Dar, atat! Nu suntem in masura sa judecam Ierarhii dar nici nu putem tacea cand e vorba de Adevar! Eu nu mai intervin pe acest topic de acum. Consider ca am spus ce am avut de spus. Ceea ce as scrie de acum inainte ar insemna "discutii despre discutii". Am dat exemple vii, contemporane cu noi pentru a nu starni un alt subiect. Traim alte vremuri... Acesta s-a tot discutat si rasdiscutat pe alte topice. Eu una am cam obosit de acest "traim alte vremuri".. In rest, Bucurie tuturor! ![]() Last edited by eduardd; 22.01.2010 at 09:15:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici eu nu mai am de adaugat nimic, decat o rugaminte catre toti de pe forum sa aiba grija sa nu devina patimasi, pentru ca patima nu este de la Dumnezeu, asa incat va urez sa combateti cu dragoste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa totusi necunoasterea credintei sau ideile gresite sau chiar eretice pe care le au multi ortodocsi, pe de o parte, si pacatele noastre ale tuturor pe de alta, ne face sa nu avem o rugaciune curata si deci o comluniune perfecta cu Dumnezeu. Multi vorbiti aici de parca numai credinta corecta (marturisita chiar implicit, sa zicem) si impartasania ne face sa avem o rugaciune egala unora cu a altora. Mai este si altceva: noi ii tot acuzam pe altii de erezii, dar erezii se vantura si pe la noi, chiar daca nu au intrat in dogme. Se vantura de ex. in practica erezia ecleziologica numita filetism, adica nu mai este un episcop intr-un loc, ci mai multi, dupa criterii nationale.
|
|||
|
|||
![]()
"Nu am spus asemănare, ci identitate ci unitate de mișcare, căci este vorba de o singură ființă, o singură bunătate, o singură putere, o singură voință, o singură activitate, o singură stăpânire, una și aceeași, nu trei asemenea unele cu altele, ci una și aceeași mișcare a celor trei ipostase."
Pai ce mai soro Fani intelegi fratia ta ce zice aci Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica?Se stie ca Sfantul Simeon Noul Teolog a ironizat pe un teolog al vremii sale pentru modul in care talmacea Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul. Da ipostase ce inseamna si la ce se refera Sfantul Ioan Damaschinul zicand asa ? Cine poate sa stie cum este aceasta cand tot Sfantul Ioan Damaschinul zice despre Preasfanta Treime in alta parte: http://www.balamand.edu.lb/theology/JoWrit_trinity.htm "The Holy Trinity transcends by far every similitude and figure. " Daca mintea i-ar fi fost rapita de Dumnezeu sa ii fie aratat cum numai marilor Sfinti Teologi li se intamplase si acestia stiau din experienta acesta pe cat puteau intelege taina Preasfintei Treimi atunci ar fi putut sa aibe putina idee. Iar pentru ca omul sa fie zidit ca templu al Duhului Sfant se incepe de jos ca nimeni nu se apuca sa faca casa de la acoperis ci de la fundatie. Si aceasta e Sfantul Botez prin care fundatia e refacuta cum era initial cand a fost creat omul,apoi Sfanta Mirungere,urmarea poruncilor lui Dumnezeu in care se include si mila fata de ceilalti,Sfanta Spovedanie,Sfanta Impartasanie. Toti oameni sunt crestini ortodocsi prin creare dar chipul s-a stricat prin pacatul stramosesc ale carui urmari oameni le mostenesc in trupul lor,transmise de la parintii lor. De aceea poti sa te astepti de la cineva care nu a fost influentat de multele invataturi ratacite din BC sa aibe o gandire mult mai apropiata de crestin ortodoxie decat cineva din BC. La BO se spune clar ca nu Dumnezeu a creat moartea,moartea e un accident aparut in creatie la BC oare se spune asa ceva? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" | Ludescu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 26.05.2011 04:17:42 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|