Citat:
În prealabil postat de MariS_
Da, e adevarat ca exista diverse interpretari ale conceptului de mantuire. Eu incercam sa vad cum intelege zorobabel termenul de MANTUIT pentru ca am sesizat ca a pune semnul egalitatii intre mantuit si viata vesnica si apoi a spune ca esti deja mantuit acum e ilogic sau cel putin ceva nu se leaga.
|
Cand zic ca sunt mantuit inseamna ca Hristos a platit pentru pacatele mele si eu merg in cer pe baza jertfei Lui.
Citat:
Zorobabel spune ca el este mantuit, dar asta ar insemna ca poseda deja viata vesnica si totusi el este muritor ca noi toti, de altfel.
|
Viata vesnica se refera la faptul ca moartea a doua (iazul de foc si pucioasa) nu te afecteaza. Nu se refera la prima moarte, pe care o experimentam toti. Viata vesnica nu inseamna ca nu mai mori fizic, ci spiritual.
Citat:
Deci altceva insemna pentru el a fi mantuit. Sa fie oare certitudinea ca va merge in Rai pentru ca are deja biletul in buzunar, iar acest bilet a fost platit deja de
Hristos prin jertfa Sa? Nu stiu, de aceea l-am intrebat sa explice
ce intelege prin termenul MANTUIT.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
Ai inteles bine, asta inseamna. Faptul ca sunt iertat pe baza jertfei lui Hristos si merg in cer datorita acestei iertari pe care am primit-o in dar. Hristos a platit pretul iertarii mele.
Am vazut ca ai pus intrebari intr-o postare de dupa asa ca am sa raspund la acelea in postarea respectiva.