Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2010, 14:53:32
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Da, e adevarat ca exista diverse interpretari ale conceptului de mantuire. Eu incercam sa vad cum intelege zorobabel termenul de MANTUIT pentru ca am sesizat ca a pune semnul egalitatii intre mantuit si viata vesnica si apoi a spune ca esti deja mantuit acum e ilogic sau cel putin ceva nu se leaga.
Cand zic ca sunt mantuit inseamna ca Hristos a platit pentru pacatele mele si eu merg in cer pe baza jertfei Lui.

Citat:
Zorobabel spune ca el este mantuit, dar asta ar insemna ca poseda deja viata vesnica si totusi el este muritor ca noi toti, de altfel.
Viata vesnica se refera la faptul ca moartea a doua (iazul de foc si pucioasa) nu te afecteaza. Nu se refera la prima moarte, pe care o experimentam toti. Viata vesnica nu inseamna ca nu mai mori fizic, ci spiritual.

Citat:
Deci altceva insemna pentru el a fi mantuit. Sa fie oare certitudinea ca va merge in Rai pentru ca are deja biletul in buzunar, iar acest bilet a fost platit deja de
Hristos prin jertfa Sa? Nu stiu, de aceea l-am intrebat sa explice
ce intelege prin termenul MANTUIT.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Ai inteles bine, asta inseamna. Faptul ca sunt iertat pe baza jertfei lui Hristos si merg in cer datorita acestei iertari pe care am primit-o in dar. Hristos a platit pretul iertarii mele.
Am vazut ca ai pus intrebari intr-o postare de dupa asa ca am sa raspund la acelea in postarea respectiva.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? bmadalin Generalitati 184 20.12.2020 04:48:40
Sufletul dupa moarte vidoveczandrei Slujba inmormantarii 137 27.05.2012 07:26:06
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
ceva totusi se intampla dupa moarte remember Generalitati 5 20.09.2009 21:50:26