Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Domnul a împietrit inima lui Faraon[/b], și Faraon n-a ascultat de Moise și de Aaron, după cum spusese Domnul lui Moise.
|
Faraonul nu a ascultat pentru ca avea nevoie de forta de munca si nu era fraier sa lase evreii dupa atata timp. Scriitorul biblic este profund influentat cand scrie ca "Domnul a impietrit" de un mod de gandire al vremii cand aspecte ale personalitatii cuiva, fenomene naturale etc sunt puse pe seama Divinitatii. E pacat sa gandim la fel dupa atatea mii de ani, a trecut timpul degeaba atunci, daca continuam sa credem ca daca se supara unul a fost impietrit de Dumnezeu.
Citat:
Din pacate asta se intampla cu f multi oameni, resping pocainta si la un moment dat Dumnezeu ii impietreste si nu se mai pot pocai.
|
In locul tau as avea mai mare grija si mai mare respect pentru Dumnezeu. Cum adica ii impietreste? Vezi ce face un mod de gandire arhaic din tine?
Citat:
Ce teorii eronate? Ce am spus fals despre chinurile iadului?Am spus ceea ce zice Sf Scriptura, daca tu nu o citesti nu inseamna ca is povesti.Cine si cum l-a jignit pe Dumnezeu?
|
Scriptura se citeste ca o carte in care nu e adevarul intins frumusel pe pagini si doar il culegi de acolo. Adevarul se cauta! Cum l-ai jignit pe Dumnezeu? Asa cum o fac foarte multi inconstienti care spun cu o dezinvoltura incredibila ca daca nu vrei sa-l iubesti pe Dumnezeu, atunci acesta te va invata minte o vesnicie intreaga. Sfatul meu amical ar fi sa incetati cu astfel de aberatii si sa va ganditi ca s-ar putea sa dati socoteala pentru crearea unei imagini monstruoase a lui Dumnezeu.
Citat:
Nu din bun simt fata de potifar a refuzat Iosif, ci pentru ca il iubea pe Dumnezeu.
|
Serios? Si cum il iubea pe Dumnezeu? Ce e asa de greu de priceput ca Dumnezeu nu poate fi iubit decat prin intermediul aproapelui. Daca acestuia nu ii fac rau atunci se cheama ca il iubesc pe Dumnezeu, altfel nu e decat teorie.
Citat:
omul care se increde in Hristos e mantuit. Acolo gasim solutiile la lupta care o avem de dus in lumea aceasta.
Ce intelegi prin a fi om?Am senzatia ca mergi pe ideea de moralitate, asta nu inseamna credinciosie. Poti sa fii un exemplu de moralitate, asta nu te face credincios.
|
Eu cred ca nu ai invatat bine lectia, daca te uiti prin evanghelii vei vedea ca tocmai oamenii iubitori de aproape, morali sunt numiti CRESTINI de Iisus Cristos. Mantuitorul nu ii numeste baieti buni, cum crezi tu, ci ii identifica direct, dandu-i drept exemplu celor ce stateau toata ziua cu Biblia in brate, dar cand venea vorba sa faca ceva concret se trezeau ca nu sunt capabili de atat sfintenie probabil. Convingerea mea este ca oamenii profund morali vor avea un loc de cinste in imparatia lui Dumnezeu, chiar daca nu s-au indeletnicit cu Scripturile si n-au rostit inaintea altora fraze goale ca "increde-te in Dumnezeu", "crede il El", "vino la Domnul" si altele.