Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2010, 21:17:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
:)
tot vroiam sa iti spun ca imi place semnatura ta, acest vers din psalm l-am auzit de atatea ori cantat in biserica ortodoxa inaintea citirii din cartile apostolice, sunt unii , cunoscatori ai muzicii bizantine care-l canta divin:)
Da? Nu am stiut ca e asa des folosit on BO, dar ma bucur. Mi se pare o minunata marturisire de credinta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.10.2010, 21:59:15
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da? Nu am stiut ca e asa des folosit on BO, dar ma bucur. Mi se pare o minunata marturisire de credinta.
ar trebui sa studiezi slujbele ortodoxe... o sa ai surprize cat de des folosim Sfanta Scriptura in cult ;
Vechi 05.10.2010, 22:02:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
ar trebui sa studiezi slujbele ortodoxe... o sa ai surprize cat de des folosim Sfanta Scriptura in cult ;
Sunt convinsa. Am auzit ca Scriptura se citeste mai mult decat in Bisericile np. Si totusi oamenii nu o cunosc nici macar cat in Bisericile np. Mi se pare un paradox ciudat. Explicatiile poate le stiti voi mai bine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 21:23:30
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Implicit

Citat:
Sunt convinsa. Am auzit ca Scriptura se citeste mai mult decat in Bisericile np. Si totusi oamenii nu o cunosc nici macar cat in Bisericile np. Mi se pare un paradox ciudat. Explicatiile poate le stiti voi mai bine.
Semnatura ta se foloseste ca prochimen la citirea apostolilor,in diferite slujbe,Sf.Maslu.Adevarat ca avem multe cantari inspirate din Sf.Scriprura,dar silinta si dorinta de a le cunoaste este dupa puterea si priceperea fiecaruia.Decat sa citesti mult si sa te lasi purtat de interpretari personale,care de multe ori sunt gresite(ma refer la cititul din biblie),mai bine stai cu duhul smerit in biserica ascultand ce se canta,fiind cu mintea atent la slujba.Oricum in biserica toti credinciosii se afla in comuniune si se impartasesc de har,fara a se pretinde sa cunosti biblia in amanuntit.Fiecare dupa cum poate.Important este cum duci viata si dupa ce iesi din biserica.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 22:28:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Semnatura ta se foloseste ca prochimen la citirea apostolilor,in diferite slujbe,Sf.Maslu.Adevarat ca avem multe cantari inspirate din Sf.Scriprura,dar silinta si dorinta de a le cunoaste este dupa puterea si priceperea fiecaruia.Decat sa citesti mult si sa te lasi purtat de interpretari personale,care de multe ori sunt gresite(ma refer la cititul din biblie),mai bine stai cu duhul smerit in biserica ascultand ce se canta,fiind cu mintea atent la slujba.Oricum in biserica toti credinciosii se afla in comuniune si se impartasesc de har,fara a se pretinde sa cunosti biblia in amanuntit.Fiecare dupa cum poate.Important este cum duci viata si dupa ce iesi din biserica.
Multumesc. Un sfat bun e intotdeauna binevenit.
Reply With Quote
Vechi 03.11.2010, 22:02:43
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Implicit

Citat:
Multumesc. Un sfat bun e intotdeauna binevenit.
Nu trebuie sa-mi multumesti.Un sfat bun poate deveni si mai bun daca se aplica.Toate cele bune!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica tot-Laurentiu Generalitati 40 04.07.2013 12:45:37
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Menora evreiasca doborata la Chisinau de ortodocsi luchian Generalitati 122 15.03.2010 11:56:02