Citat:
În prealabil postat de Daniel777
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in imparatia Sa!
Oricine face greseli,si are sansa se pocaiasca ,ca talharul de pe cruce!
Noi nu stim daca Paunescu a avut pocainta inainte de sfarsit sau nu! Asta e judecata lui Dumnezeu,pe care noi nu avem dreptul sa o facem.
Insa ca reper moral noi nu avem fapte ,care sa le stim ,din partea lui,si de la care sa luam exemplu.
Faptul de a-l fi laudat pe ceausescu,de a fi acumulat o avere imensa raportata la nivelul general de trai,faptul de a fi fost casatorit de doua ori,ca a avut unul sau mai multi copii din flori,cu ce le putem noi echilibra,ca sa fie pentru noi Paunescu un exemplu?!
Personal consider ca opera poetica singura nu e de ajuns.Nu o pun in discutie acum,ca sa nu fie acea replica ca timpul va discerne valorile,insa daca ar fi fost valoroasa opera,poate fi un exemplu pentru noi crestinii Paunescu?
Poate discutia e in van,nu stiu daca aduce ceva bun,eu consider inca o data,ca prin disparitia lui paunescu,a plecat dintre noi un om cu bune si rele,nicidecum o mare valoare nationala,care merita respectul tuturor etc.
Dumnezeu sa-l ierte ,ca pe oricare crestin care moare vietii de aici!
Valoarea poetica insa nu constituie o hrana pentru noi,aceasta este parerea mea personala.
|
Discutia e chiar in van, si e socanta...iar eu deja m-am saturat de cate ori s-a nimerit sa dau peste topicul asta si sa tot vad lista cu pacatele lui Paunescu, scrisa de tine cu frenezie...sau inceputuri de genul " Nu se stie daca Paunescu s-a pocait inainte de a muri pentru faptele lui, numai Dumnezeu stie asta ....dar pe mine ma intereseaza ce a facut el acum 30 de ani, cate masini, vile, sotii, copii avea!"
Acum am inteles, multumita tie...ca saracii care carcotesc la nesfarsit, si numara averile celorlalti...sunt buni crestini, si isi jertfesc timpul facand liste cu pacatele celorlalti oameni, si cu avutiile detinute de ei.. deci un adevarat model de urmat, asa-i?
Ai putea sa ne expui si lista ta cu pacate...si apoi sa ne lasi sa decidem ce valoare ai, si daca se merita sa mai citim macar primul cuvant din orice postare a ta...ce zici?