![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Beția de cuvinte: cum a devenit Păunescu, după moarte, Eminescu „zeu din Olimp”, „Dumnezeu al literaturii” și „geniu neînțeles”
http://www.gandul.info/news/betia-de...nteles-7698372 puteti citi la aceasta adresa,cum toti vajnicii nostri politicieni il considera pe Paunescu geniu! in acord cu multi useri de pe forum... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A inceput Postul Nasterii Domnului!!!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Vai ce de puncte-puncte! Pe astea le citesc cel mai usor.
Pentru cei care din anumite motive tot repeta porcaria aia de semn, va rog, pentru Dumnezeu, incercati sa spuneti ce aveti de spus, dar nu trebuie sa insistati cu chestea aia ca nu se cade. Rog foarte mult adminul sa le scoata, dac e posibil, fiinda dau o nota proasta imaginii forumului nostru ca fiind unul ortodox. Frate Zaharia, da mult mai scrii, frate!... Cateodata si cu folos... Ca de obicei, nu te dezici de ironia subtila dar mai inchid si eu ochii si ma fac ca n-o vad!... Sunt multe de spus, chiar foarte multe la tot ce-ai scris tu, dar la unele sunt tentat catre un raspuns, la altele deloc. Singurul raspuns pe care ti-l voi da, acum, este doar atat: daca am pacea in suflet, la ce-mi foloseste razboiul? Eu am mare incredere in duhovnicul meu si dupa asta cred ca voi fi judecat. Daca "ma aplec" dupa fiecare adiere de vand, si dupa invataturile "personalizate" ale sfintei scripturi, ma tem ca ajung sa-mi fac propria biserica, si-mi prepar pe aragaz... Sfintele Taine!... Imi pare rau ca nu pot lua chiar de bun tot ce spui tu acolo, dar cine stie... poate ajungi intr-o zi preot-paroh la mine-n catun!... Totusi, cu exemplele date de tine despre sectanti, femeile care fac avorturi, betivi etc... ma tem ca ai intr-adevar dreptate. Dar hai sa fim seriosi, ti se pare ca Paunescu se incadra pe-acolo pe undeva?? Cu "scosul din iad" evident ca nu e in puterea celor ca mine asa ceva, si nici nu am o asemenea pretentie. Biserica se roaga pentru ei, iar eu doresc sa facilitez acest lucru. Daca se poate sau nu, chiar nu vreau sa caut si sa-ti dau link-uri tie, un atat de fin cunoscator al dogmelor crestine. M-as simti de-a dreptul caraghios sa indraznesc la asa ceva!... Sunt convins ca ai tot atatea posibilitati de cautare, ca si mine! Eu le-am gasit demult!... Iertare tuturor pentru indrazneala! |
|
|||
|
|||
![]()
Da ,a inceput,insa asta nu o sa faca din Paunescu geniu,sau mare poet national,sau valoare crestina,sau morala ...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga mea, dar tu de ce incerci sa ne convingi ca este rau sa trecem in pomelnice pe oricine am dori..? Ce urmaresti cu asta, a ce te ajuta? Este bine sa ne rugam pt.iertarea pacatelor lui in pomelnicul celor adormiti si pt.iertarea pacatelor noastre la pomenicul celor vii.Suntem plini de rautate si dreptate!!! Doamne iarta-ne![/quote] Nu poti pomeni pe cine vrei la Sf. Liturghie! Reiau: Pomenirea de la Proscomidie, prin caracterul ei de jertfă, reprezintă „raportarea tuturor și a fiecăruia la jertfa lui Hristos, adunarea și rezidirea în jurul Agnețului a noii făpturi a lui Dumnezeu”. Prin aducerea prescurii și a pomelnicului la altar noi ne aducem și ne predăm lui Dumnezeu „pe noi însine și unii pe alții și toată viața noastră”. Biserica îi strânge astfel laolaltă, la fiecare Liturghie, pe toți membrii ei din toate vremurile. Miridele exprimă participarea noastră la jertfa lui Hristos și intrarea în comuniune cu Maica Domnului, cu sfinții și cu toată Biserica pământească, presupunând și asumarea personală a Crucii lui Hristos și urmarea Lui (Mt. 16, 24). Bucățica de pâine scoasă pentru fiecare îl distinge de ceilalți și, în același timp, îl apropie de Hristos și de ceilalți. Hristos stă în centrul Bisericii în stare de jertfă și astfel o sfințește și o înfățișează sieși ca Biserică mărită (Efes 5, 26-27). La fel și Biserica, fiecare mădular al trupului lui Hristos, își însușeste de aici starea de jertfă față de Hristos și, prin Hristos, față de semenii săi." Ca sa reformulez, prin pomenirea unui necredincios la Sf. Liturghie, eu il aduc pe acela in comuniune simbolica cu Hristos, cu Maica Domnului, cu ingerii si cu toti sfintii lui Dumnezeu. Cred ca este un pacat destul de mare. Este ca si cum as aduce o bucata de pamant si as pune-o pe Sfantul Disc, ca sa ma exprim altfel. Nu cred ca este dovada de evlavie sau iubire sau orice spuneti voi acolo. EDIT: dar fiecare face cum crede, desigur Nimeni nu este obligat la nimic! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga mea, dar tu de ce incerci sa ne convingi ca este rau sa trecem in pomelnice pe oricine am dori..? Ce urmaresti cu asta, a ce te ajuta? Este bine sa ne rugam pt.iertarea pacatelor lui in pomelnicul celor adormiti si pt.iertarea pacatelor noastre la pomenicul celor vii.Suntem plini de rautate si dreptate!!! Doamne iarta-ne![/quote] Stind pe margine am constata sora ca oricine nu este de acord cu tine sufera de rautate si dreptate . Neplacuta constatare ! Ti s-au dat marturii destule dar voiesti altceva , si asta nu inseamna in mod obligatoriu ca ceilalti nu iubesc , nu iarta si nu... Diferenta este in discernamint ! Era gata-gata sa imi placi ca user . M-am intristat insa deoarece paleta-ti este mare ! Te rog nici sa nu iei in sema aceasta parere , ea este defapt pt. ceilalti !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|