Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Am o întrebare. Dacă maica Domnului a fost o sfântă -și eu am convingerea că chiar a fost o sfântă- cum și-a îndeplinit ea două din misiunile unei femei în Israel?
- aceea de a naște cât mai mulți copii (de preferință băieți).
- aceea de a se achita de obligațiile conjugale față de soț (1 Cor.7,3).
|
Toată viața Sf Fecioare a fost în întregime condusă de Dumnezeu. Ea însăși îi spune Arhanghelului vestitor că este roaba Sa. Or, a fost planul lui Dumnezeu ca Isus să nu aibă frați și surori de sânge, dar să aibă mulți frați și surori după adopție. Atâta cât putem noi pricepe planurile lui Dumnezeu, acest lucru El l-a dorit ca să nu existe vreo sminteală în privința pretenției cuiva că ar fi "os din osul lui Isus", așa cum vedem că suferă Martorii lui Iehova, care, ca și dv, nu cred în pururea fecioria Maicii Domnului, ci cred într-o Descendență la modul propriu.
Deci, sfințenia nu constă în a face cât mai mulți copii, ci a face voia Domnului, care poate fi specială pentru persoane speciale, alese de El. Foarte mulți sfinți și sfinte nu au nici măcar un copil după trup.
În ceea ce privește a doua întrebare: obligația conjugală este față de soțul care cere aceasta. Este permis ca soții să se abțină de la relații matrimoniale dacă amândoi doresc aceasta, în special din iubire față de Domnul. Un număr destul de mare de sfinți, unii regi, au urmat acest fel de căsătorie, căreia i se mai spune "căsătorie albă" sau "iosefină". În sfârșit, ortodocșii mai au un argument suplimentar: după părerea lor, Iosif nu a fost soțul Mariei, iar Sfânta Familie nu a existat. Legătura lor a fost de logodnă. Iar într-o logodnă nu numai că nu există "obligație conjugală", ci legătura trupească este oprită.