![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu de exemplu vad asa: 1.daca Domnul Iisus ar fi avut mai multi frati, fireste ca printre primii pe care sa-i cheme la adevar ar fi fost acestia. prin urmare toate evangheliile ar fi trebuit sa contina pasaje solide despre aceasta lucrare a Domnului cu 'fratii Sai' pamanteni si ei sa primeasca o importanta cel putin la fel de mare cu a apostolilor. 2.daca Domnul Iisus ar fi avut mai multi frati atunci de ce la moartea Sa pe cruce i-ar incredinta-o pe Sfanta Maria lui Ioan? fireste ar fi ca unul din ceilalti fii ai ei sa o ia sub protectia sa. Insa Domnul Iisus spune 'femeie, iata fiul tau', iar lui Ioan 'iata mama ta'. Cat despre icoane se cunoaste ca ele erau folosite in vechime drept Biblia celor care nu cunosteau scrisul si cititul. Prin urmare ele nu sunt decat Biblia in imagini, sau Biblia povestita prin altfel de caractere decat literele, pentru cei care nu cunosc literele. De aceea imi inchipui ca se cuvine a le cinsti asa cum cinstim si Biblia. |
|
|||
|
|||
![]()
Remarc cumva în această afirmație un îndemn voalat să completăm, să adăugăm ceva la Biblie? Atenție, căci ne atragem blestemul rostit în ea, făcând asta!
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Sufletul Maicii Domnului a fost strapuns de o sabie, sabia suferintei vazandu-si Fiul rastignit pentru pacatele noastre, precum spune in continuare 'ca sa se descopere gandurile din multe inimi'. e vorba de durerea de mama. dar fireste ca ai dreptate, putini au inteles si inteleg misiunea Sa. 3.'fratii', deci grecescul 'adelfoi', ebraica 'ah' au urmatoarele sensuri: frati, veri, rude. printre scrierile pe care Parintii Bisericii la acea vreme nu le-au legat in Biblie alaturi de ceea ce contine azi, exista evanghelia/'apocrifa' lui Iacov cel Drept numit 'fratele Domnului' (cel mai vechi document despre Maica Domnului), care prezinta detalii despre Maica Domnului, nasterea, viata, parintii ei si despre Iosif, in care spune despre Iosif ca a fost vaduv cu copii la vremea cand i-a fost incredintata Maria. vezi mai multe aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Protoevanghelia_lui_Iacov 4. referitor la icoane: de ce sa nu stea in picioare inca si azi din moment ce a fost traditie sute de ani. nu te astepti ca traditia sa dispara peste noapte? apoi inca mai sunt in toata lumea milioane de oameni care nu cunosc scrisul si cititul, plus toti copiii de pana in 7 ani (si Domnul spune sa lasam copiii sa vina la EL). si daca Icoanele sunt Biblia povestita in alte 'caractere' cu ce sa ne deranjeze pe noi si de ce sa nu le respectam cum respectam si Biblia. asta este doar explicatia mea. in articolul din linkul de mai jos vei gasi si altfel de lamuriri asupra sfintilor, Maica Domnului si icoanelor. http://logos.md/2009/12/09/despre-vi...rea-sfintilor/ Last edited by zsuleica; 18.11.2010 at 03:24:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.despre apocrife nu ai cum sa demonstrezi ca nu au adevar in ele, tocmai de aceea sunt respectate de crestini. cel mentionat este unul din cele mai vechi existente care vorbeste despre Sfanta Fecioara si viata ei, a parintilor ei, Iosif, etc si Parintii nu au contestat valabilitatea ei. pe langa Biblie mereu au existat si scrieri auxiliare cu sfaturi, indemnuri etc cum de altfel exista la toate confesiunile crestine de la inceput pana acum. 3.Nu am intalnit Biserica Ortodoxa in care preotul face slujbe icoanelor. Ele sunt acolo asa cum in templul in care a intrat Iisus existau obiecte religioase, iar El nu le-a aruncat sau denigrat nici nu a spus ca nu au ce cauta acolo. Eu vad asa: cum nu este gresit sa sarut Biblia, nu vad de ce ar fi gresit sa sarut icoanele, din moment ce ambele sunt relatarea Cuvantului lui Iisus (forma scrisa pt cei cititi, forma pictata pentru cei iliterati). Dar nu exista o regula care sa-ti impuna fiecare detaliu din comportament, unii saruta Bilblia altii nu, asa cum unii ingenunchiaza la rugaciune altii nu, asa cum unii isi fac cruce la intrare in Biserica altii nu, asa cum unii canta rugaciunile, altii nu, etc etc. Cati oameni exista pe Terra atatea si comportamentele. Necunscand prea multe despre adventisti m-am documentat putin si am aflat ca doriti sa urmati Biblia intocmai. Ma bucur nespus, insa am anumite nelamuriri in caz ca am interpretat gresit cele de mai jos: 1. Am citit aceasta: 'Mântuirea se realizează prin har și nu prin fapte'. Nu se ignora cumva intreg capitolul 2 al Sfantului Apostol Iacov cu titlul 'Credinta fara de fapte moarta este.' ? 2. Am citit aceasta: 'El a inaugurat activitatea Sa ca Mare Preot și a început lucrarea de mijlocire la data înălțării Sale. În 1844, la sfârșitul perioadei profetice de 2300 de zile, El a intrat în cea de-a doua și ultima fază a lucrării Sale de ispășire. Aceasta este lucrarea judecății de cercetare, care constituie o parte a îndepărtării finale a păcatului, simbolizată prin curățirea vechiului sanctuar iudaic din Ziua ispășirii.'. Unde in Biblie as putea citi despre acele 'faze' ale lucrarii Sale si despre anii 1844 si perioada profetica de 2300 de zile? 3. Am citit: 'Până în ziua aceea, moartea este o stare de inconștientă pentru toți oamenii'. Nu cumva aceasta ignora faptul ca in pilda lui Iisus despre cel bogat si cel sarac, toti mortii inlusiv cel cazut in iad, aveau constiinta, si cuvintele Sf. Petru care mentioneaza ca ne va fi de folos si dupa plecarea din lume? 4. De ce lipseste preotul la adventisti daca insisi apostolii au uns preoti pentru fiecare Biserica si au marturisit aceasta ca practica crestineasca de atunci inainte? Acestia au fost lasati in lume cu porunca: 'Pastoriti turma lui Dumnezeu data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste;', etc etc Multumesc Last edited by zsuleica; 18.11.2010 at 20:13:52. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Nu se ignoră, căci așa cum magistral se exprimă apostolul: "arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea." (Iacov 2,18). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by tricesimusquintus; 18.11.2010 at 22:39:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. prin citatul 'credinta fara de fapte moarta este' acestea nu se exclud una pe alta. avem nevoie atat de credinta cat de fapte. l-am folosit pentru a intreba de ce sustineti ca 'mantuirea se face prin har SI NU prin fapte' cand defapt se face prin credinta SI prin fapte, precum ne spune intreg capitolul 2 al Sf Apostol Iacov. 2.Iisus nu a folosit pilde care nu ar fi prosibile. De aceea in pildele lui Iisus nu sunt inclusi martienii, pentru ca acestia nu exista, nu vorbeste in pilde despre reincarnare fiindca aceasta nu este posibila, etc. Toate pildele sunt despre actiuni posibile, altfel nu le-ar fi folosit pentru a explica oamenilor anumite aspecte pentru intelegerea lor. Ce folos ar avea sa foloseasca in pilde ceva ce nu ar putea exista, nu ar avea logica sau nu ar fi posibil? 3.Am vazut abea acuma comentariul de pe celalalt topic si ti-am raspuns acolo. Pe langa asta citeste si relatarile Sfintilor de-a lungul istoriei. 4.Deci daca nu aveti preoti pentru ca in loc de preoti acceptati exclusiv cuvantul presbiter, atunci sa inteleg ca aveti presbiteri in Biserica adventista? pentru ca presbiteri sunt ceea ce numim in lb romana preot care este 'mai marele bisericii', cel cu autoritate in Biserica, (cuvantul 'presbus'=batran, mai marele, etc , de unde 'presbyteros'). uite ca si ortodocsii folosesc cuvantul 'presbiter': http://www.crestinortodox.ro/canoane/Presbiter/ de asemenea 'Presbyter in the New Testament refers to a leader in local Christian congregations, then a synonym of episkopos (which has now come to mean bishop). In modern usage, it is distinct from bishop and synonymous with priest, pastor, elder, or minister in various Christian denominations.' http://en.wikipedia.org/wiki/Presbyter presbiter, preot, episcop, pastor = acelasi rol in esenta, de a carmui biserica, de a calauzi sau indruma crestinii, precum Pavel insusi i-a trimis pe ucenici pentru aceasta. fiecare si-a ales cuvantul preferat, in esenta datoriile sunt aceleasi. de a calauzi crestinii, de a urma exemplul lui Iisus de 'pastror al turmei'. Caci cum a spus Iisus, ca El se duce dar in schimb ii trimite pe ei (apostoli, ucenici) neamurilor pentru a le calauzi. Last edited by zsuleica; 19.11.2010 at 15:04:11. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Problema de suflet...mica? | jalina | Generalitati | 39 | 04.12.2012 17:09:22 |
o mica problema de gramatica | cred_cu_adevarat | Generalitati | 12 | 19.10.2011 14:01:11 |
O mica problema ! | Darkanian | Generalitati | 18 | 08.03.2011 19:58:56 |
Buturuga mica | andreicozia | Generalitati | 2 | 18.09.2009 23:47:10 |
o mica alinare | mara2008 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 28.09.2008 15:43:13 |
|