![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Dupa umila mea parere, aici semnificatia citatului eu o vad nelegata
nici de viziunea ca boala nici legalista a pacatului, ci de un lucru mult mai simplu: citatul in prima parte se refera la pacat, ca el se iarta, iar in a doua parte el se refera la CAUZA pacatului, care cu adevarat trebuie sa fie eliminata. Orice pacat are o cauza si acea cauza se afla in noi. La spovedanie se iarta pacatul, dar cauza ramane neatinsa in noi si daca noi nu o eliminam, prin pocainta, prin facerea canonului dat de duhovnic, etc, etc, atunci degeaba ne-am spovedit caci vom recidiva din nou cu acel pacat. Ninivitenii si-au omorat cauza pacatelor lor prin smerenie, prin pocainta in sac si cenusa si au scapat de pedeapsa, adica s-au pedepsit singuri. La fel si fiul ratacitor tot prin smerenie si pocainta a scapat de cauza care-l impingea sa pacatuiasca. Aceasta cauza nu va ramane niciodata nepedepsita, ori o face omul singur, ori il "ajuta" si Dumnezeu, tocmai pentru ca Dumnezeu este drept si nu lasa o cauza a raului sa se manifeste nestanjenita si sa distruga pe cel ce s-a decis sa mearga pe calea cea buna. De asta e bine si noi sa omoram cauza pacatului prin pocainta si multa smerenie si sa ne iertam unii pe altii. Iertati-ma si pe mine, pacatosul. Sa aveti parte cu totii de Nasterea Mantuitorului in inimile voastre! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dumnezeu nu ne lasă când avem credință și nădejde. | dorinastoica14 | Generalitati | 22 | 01.04.2013 12:17:13 |
| Iarta-ma ! | dorinastoica14 | Pocainta | 88 | 31.12.2012 17:21:13 |
| Dumnezeu iarta dar nu uita | ladyanda | Generalitati | 22 | 06.06.2011 22:05:52 |
| Scuze, iarta-ma, nu pot | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 34 | 01.01.2011 22:59:48 |
| nimic fara dumnezeu | iulia_amy2003 | Generalitati | 1 | 01.09.2008 23:04:17 |
|
|