Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 12:14:23
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Intrebare, cu tot respectul: de unde stie adventismul, aparut in secolul 19, care era practica apostolilor in secolul 1 ?
Răspuns: din cartea de bază a oricărui creștin - Sfânta Scriptură- inspirată de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.

Citat:
Din cate stiu eu, ortodoxia isi asuma originea si continuitatea apostolica.
Orice denominație creștină își asumă această origine apostolică. Încă n-am auzit de vreun creștin să spună că e ne-christic ori ne-apostolic. Continuitatea apostolică este un mit fără baze în realitate. Experiența apostolilor a fost unică: ei au fost martori în viață ai minunilor lui Hristos, însă au murit de 19 secole! Ceea ce arămas în urma lor este învățătura apostolică, iar aceasta da, are continuitate.

Citat:
Ce am remarcat eu:
1. Biserica a aparut inaintea Noului testament.
2. Pana cand s-a definitivat NT, nu e mentionat un cod scris dupa care se ghida si functiona Biserica.
2. In NT nu scrie absolut totul despre ce si cum faceau apostolii si ceilalti crestini.

Intrebarea este: daca traiati in secolul 1, secol in care nu aveati la indemana NT, pe ce baza practicati dvs. credinta crestina si pe ce baza functiona comunitatea dvs. ca Biserica ?
Răspuns: tot pe baza Scripturii, așa cum ne-a învățat Hristos (Ioan 5,39). Desigur aveam la îndemână VT, în plus îi aveam în viață pe sfinții apostoli care propovăduiau doar învățătura curată a lui Hristos fără imixtiuni păgâne. Iar doar peste câțiva ani, aveam la îndemână și celelalte scrieri ale Scripturii: epistolele lor și Evangheliile.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38