![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 35,71% |
Nu |
22 | 52,38% |
Nu stiu |
5 | 11,90% |
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
[quote=AdrianAamz;332362]Revin cu intrebarea: ce inseamna legarea si dezlegarea sabatului de catre Hristos ? Citat:
- să nu porți batistă în sabat că aceasta înseamnă muncă (deci s-o coși de haină) - să nu scuipi pe jos în sabat că aceasta înseamnă sistem de irigație, deci mucă - să nu smulgi spice și să le freci în palmă pentru a le mânca, că ci aceasta înseamnă secerat, treierat și frământat pâinea, etc. Citat:
Un medic dacă lucrează în sabat pentru câștigul propriu (salariu) face o greșeală. De asemenea greșește cineva care face 2 Km pentru a merge la bâlciul din satul vecin. Înțelegeți ce vreau să spun? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In Biblie nu scrie nimic din cele enumerate de dvs., in schimb scrie ca, in conformitate cu Exodul 31, 14, nu e voie sa se faca vreo lucrare. Or, o vindecare e o lucrare. cand Hristos vindeca in zi de sabat, el nu cumva isi fae voia lui, gustul lui ? Lucrarea lui ? "Tatal meu pana ACUM lucreaza, si EU LUCREZ". (Ioan 5). El singur recunoaste ca lucreaza. Or, in zi de sabat era oprit sub pedeapsa cu moartea sa faci vreo lucrare (Exod 31, 14). Am impresia ca dvs. pe de o parte vrreti mentinerea legii vechi privitoare la sabat exact cum era, dar pe de alta parte considerati ca numai Hristos era scutit de tinerea ei. In consecinta, ca sa fii crestin trebuie sa tii cu Moise, si numnai Hristos e derogat de la aceasta. Asta am zis si eu intr-un comentariu anterior: bunul crestin e al lui Moise, nu al lui Hristos. Last edited by AdrianAamz; 03.02.2011 at 16:01:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Hristos (ca și/în calitate de Dumnezeu) nu-Și ia concediu în lucrarea mântuirii. Nici noi n-ar trebui să avem "odihnă" în a-i încuraja și vindeca pe semenii noștri. Citat:
Citat:
Nici măcar Hristos nu S-a considerat "scutit". Atelierul Lui de tâmplărie era închis sâmbăta, în schimb nu pregeta să "lucreze" pentru alinarea suferințelor fizice și spirituale ale semenilor Lui. Chiar și în sabat. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
" Si le zicea lor: Sambata a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sambata. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei." ce inseamna ca "este Domn si al sambetei" ? ca in Hristos nu mai exista tinerea sambetei ? Citat:
Deci, sa ne axam pe CE SCRIE in VT, nu pe ce NU scrie... De acord ? Citat:
Eu nu am incleiat nici o teorie, eu am aratat matematic criteriile biblice ale judecarii si condamnarii lui Hristos. In NT scrie ca evreii i-au zis lui Pilat : "noi lege avem, si dupa legea noastra trebuie sa moara". Si Pilat, desi il gasise nevinovat DUPA LEGEA ROMANA (!!!), ii lasa pe iudei sa-si aplice legea lor. Care, dupa cum zice NT, "e buna si sfanta si dreapta" !!! Nu eu sunt in impas logic, ci altii... Citat:
Eu unul nu stiu acum daca sa ma dau mai langa Moise si sa tin sambata ca sabat, sau sa ma dau langa Hristos si sa tin ziua invierii lui ca sabat. Dar am dreptul sa aleg cumva, nu ? S-o fac logic sau sa las hazardul sa decida ? Citat:
Chiar nu inteleg ceva: dvs. ii acuzati pe altii ca ies din hotarele Bibliei, dar si dvs. o faceti cu nonsalanta. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Cât despre Marcu 7 (providențial ați greșit capitolul), Hristos atrage atenția acelor "ortodocși" că degeaba păzesc cu acribie Sfânta Tradiție [παράδοσις] în detrimentul Poruncii lui Dumnezeu (Marcu 7,9). Cine are urechi de auzit să audă! Revenind la Marcu 2 -capitolul cu spicele- putem spune că fariseii considerau călcare de Lege, călcarea sfintei lor tradiții. Mișna înșiră 39 de tipuri de muncă principale sau majore interzise în ziua de Sabat. Primele unsprezece erau faze care duceau la producerea și pregătirea pâinii: semănatul, seceratul, legatul snopilor, treieratul, culesul viei, frământatul și coptul. Cu aceste "activități" Îl acuzau aceștia de călcare de Sabat pe Hristos. Și El nici măcar nu mâncase un bob de grâu! Și mă/vă întreb, în aceste condiții cum anume "Hristos călca sabatul"? Citat:
Amos 8,5; Isaia 58,13; Ieremia 17,19-27; Neemia 10,31. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Acum serios vorbind, era doar o ilustrație (există chiar o gravură reprezentând ușa atelierului de tâmplărie cu orarul- sâmbăta închis; adventiștii știu la ce mă refer) a unui adevăr biblic: Hristos n-a venit să strice Legea, ci s-o împlinească; ortodocșii știu la ce mă refer. ![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Dar Hristos se rafuieste cu evreii, iar nu cu crestinii , in privinta datinei (in traducerea romaneasca apare "datina", iar la greaca nu va aventurati, va rog, din motivul mentionat in postarea anterioara !). Pe care crestini ii cearta apostlii pentru vreo traditie crestina ? Hristos ii cearta pe iudei pentru o datina fariseica, nu pentru ca revendicau o mostenire apostolica. Citat:
Am impresia ca ii criticati pe ortodocsi si catolici pentru o metoda pe care dvs. o folositi curent: apelul la surse nebiblice. Dar, pe de alta parte, sunt satisfacut, in numele prietenului meu evreu, ca acordati atentie sporita scrierilor lor ... el ar zice "Vai, Quintus, ci pacat ca nu esti evreu !"... Unde scrie in Biblie ca au zis :"Pentru ce secera si treiera si macina si coc paine ucenicii tai? " ??? Hristos e intrebat: "de ce fac [[ucenicii tai]] sambata ce nu se cuvine ?" Si el nu citeaza decat din Biblie, insa fara sa spuna ca ucenicii fac ce se cuvine ! Doar arata ca in istoria practicii religioase iudaice au existat exceptii, derogari de la lege, care insa NU au devenit reguli generale !! Citat:
Citat:
Dvs. i-ati cerut lui Hristos sa va denumiti adventist de ziua a 7-a si el v-a dat acordul ? Sau dvs. insiva v-ati dat acordul sa va denumiti astfel ? Daca ma uit in Faptele apostolilor, zice ca "in Antiohia pentru intaia oara ucenicii s-au numit crestini". Nu i-a denumit Hristos asa, s-au denumit singuri. exact cum unii se denumesc crestini ortodocsi, altii crestini catolici sau adventisti. Citat:
Dar daca interpretez gravura dvs. la limita fizicii reci, reiese ca Hristos nu lucreaza sambata... chestie care nu i-ar fi deranjat pe dreptcredinciosii iudei, caci nu l-ar mai fi acuzat in acest caz ca lucreaza sambata. Sa inteleg ca la adventisti e inchis sambata. OK. Dar pana la urma, dupa Biblie, iar nu dupa gravuri, Hristos lucreaza sambata sau tine inchis ?? |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din punctul meu de vedere: - La Amos e vorba de o problema care nu tine de respectarea sabatului, care nu reglementeaza activitatea comerciala in zi de sabat, ci face trimitere la manevrele economico-sociale pe care voiau sa le faca unii in perioada de criza, asteptand momentul potrivit pentru a da "tunul". Nu e mentionata o situatie interzisa sau permisa in mod expres. - La Isaia 58, 13 , e vorba de obtinerea unor satisfactii interioare, sufletesti, ca urmare a odihnei in zi de sarbatoare. La fel, nu e mentionata o situatie interzisa sau permisa in mod expres. Nu zice nimic de vanzare cumparare, asa cum indicati dvs. in postare... - La Ieremia nu zice de vandut si de cumparat, ci de tinerea sabatului ca norma... - Abia la Neemia 10, 31 zice: Sa nu cumparam nimic in ziua de odihna, in zilele de sarbatoare de la popoarele din tara, cand ne vor aduce in acele zile de vanzare marfuri sau orice bucate. Daca as fi evreu, as zice asa: aici zice cartea sfanta sa nu cumperi nimic de la ne-evrei, dar nu zice ca evreii sa nu faca comert intre ei. Si nu puteti sa ziceti ca nu e asa. Doar e scris negru pe alb: Sa nu cumparam nimic in ziua de odihna, in zilele de sarbatoare de la popoarele din tara, cand ne vor aduce in acele zile de vanzare marfuri sau orice bucate. La urma urmei, de ce mi-ati adus in fatza problema comertului in zi de sabat ? Dvs. priviti aceste randuieli cu ochii adventistului din secolul 21. Eu incerc sa le privesc cu ale evreului din secolele 8-6 i.H. Si deja avem imagini care difera. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 17:33:43 |
Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 22:35:02 |
icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 08:57:02 |
O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 17:28:33 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|