Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 23:34:20
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
pai, in problema mancarii spicelor de sabat, se pare , dupa cum reiese din Marcu 7, ca Hristos calca sabatul nu doar in clipa aceea, ci il considera calcat pentru totdeauna:
" Si le zicea lor: Sambata a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sambata. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei."
ce inseamna ca "este Domn si al sambetei" ? ca in Hristos nu mai exista tinerea sambetei ?
Nici pe departe! Așa cum Hristos este Domn al întregii Creații, El este Domn și al Sabatului (tot o creație a Sa) și nu poate fi judecat (de ortodocșii secolului I, ori de fariseii sec.XXI) dacă a păzit sau nu Sabatul în lanul de grâu. Poftim, m-am găsit eu bacteria asta neînsemnată să-L judec pe Creatorul Universului!
Cât despre Marcu 7 (providențial ați greșit capitolul), Hristos atrage atenția acelor "ortodocși" că degeaba păzesc cu acribie Sfânta Tradiție [παράδοσις] în detrimentul Poruncii lui Dumnezeu (Marcu 7,9). Cine are urechi de auzit să audă!
Revenind la Marcu 2 -capitolul cu spicele- putem spune că fariseii considerau călcare de Lege, călcarea sfintei lor tradiții. Mișna înșiră 39 de tipuri de muncă principale sau majore interzise în ziua de Sabat. Primele unsprezece erau faze care duceau la producerea și pregătirea pâinii: semănatul, seceratul, legatul snopilor, treieratul, culesul viei, frământatul și coptul. Cu aceste "activități" Îl acuzau aceștia de călcare de Sabat pe Hristos. Și El nici măcar nu mâncase un bob de grâu! Și mă/vă întreb, în aceste condiții cum anume "Hristos călca sabatul"?

Citat:
Dar cine vorbeste de luat plata ? scrie in VT "sa nu lucrezi sambata pentru plata" ? Scrie ca cine nu lucreaza pentru plata e scutit de tinut sambata ? sau scrie ca daca face cineva vreo lucrare trebuie starpit (Exod 31, 14) ?

Deci, sa ne axam pe CE SCRIE in VT, nu pe ce NU scrie... De acord ?
De acord. Iată CE SCRIE în VT privitor la vânzare/cumpărare în ziua sabatului:
Amos 8,5; Isaia 58,13; Ieremia 17,19-27; Neemia 10,31.

Citat:
Practica istorica dovedeste ca in afara de evrei si de cateva formatiuni neo-protestante, practica sabatului nu mai e de actualitate de mult pentru restul.
Practica istorică dovedește că nu mai e de "actualitate" nici credința în Domnul Dumnezeu, însă majoritatea ne-creștină a pământenilor nu dovedește deloc justețea acestei atitudini. Nici măcar iudeii și (Doamne iartă-ne!) adventiștii nu păzesc totdeauna în spirit porunca sabatului, ce să mai vorbim de "restul"?

Citat:
Eu unul nu stiu acum daca sa ma dau mai langa Moise si sa tin sambata ca sabat, sau sa ma dau langa Hristos si sa tin ziua invierii lui ca sabat.
Dar am dreptul sa aleg cumva, nu ? S-o fac logic sau sa las hazardul sa decida ?
Normal că aveți libertatea alegerii, dar vă-ntreb așa... într-o doară: v-a cerut vreodată Hristos să vă dați lângă El păzind duminica?

Citat:
Asta cu atelierul e din Biblie ? Daca da, va rog citatul care spune ca Hristos avea un atelier.
Nu e din Biblie, e din sfânta tradiție adventistă!
Acum serios vorbind, era doar o ilustrație (există chiar o gravură reprezentând ușa atelierului de tâmplărie cu orarul- sâmbăta închis; adventiștii știu la ce mă refer) a unui adevăr biblic: Hristos n-a venit să strice Legea, ci s-o împlinească; ortodocșii știu la ce mă refer.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58