Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 20:36:04
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Ba este! Doar ca are alt mod de a privi lucrurile.
Da mai dar vezi tu,in ortodoxie nu sunt zece cai sau zece "moduri" de a privi lucrurile... Hristos este unul si invataturile Lui au doar un singur inteles ca sa zic asa. Nu e bine sa credem in vise si vedenii,orice ar fi! Sfintii parinti tot repeta asta. Nu mi se pare doar "un alt mod" faptul de a-i nesocoti pe ei,gen parintele Cleopa.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:38:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Hm... începi să-mi dai idei... mersi de susținere...
... din punctul meu de vedere poate să spună ce vrea, oricum nu mă mai afectează... :-/
... atâta că ar trebui să țină seama că religia și credința nu sunt lucruri superficiale... și că părerea altora poate chiar mai contează...

Da, dar dacă cineva greșește, să-i dăm pace în greșeala lui? Cel mai probabil că da...
No comment..

PS-scuza-ma, dar n-ai inteles nimic
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:43:06
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Da, dar dacă cineva greșește, să-i dăm pace în greșeala lui? Cel mai probabil că da...
Nu trebuie să-i dăm pace în greșeala lui, mai ales, dacă ne solicită părerea. Ne trebuie discreție, înțelegere, nu de alta, dar dorind (cu bună intenție) să fim sfătoși cu cineva, mai riscăm, să cădem, e greu de păstrat calea dreaptă "fără a da cu bota" și a supăra. Din nefericire, suntem stăpâniți de atâta orgoliu, cel puțin eu, că nu prea mai acceptăm că și ceilalți sunt la fel ca noi, gândesc la fel de bine, dacă nu unii chiar mai bine... și toate alea. De ce-i iubim oare pe sfinții din mănăstiri și din pustnicie? De ce luăm de bune toate sfaturile și recomandările lor? Pentru că ei confirmă și prin viața lor sfaturile pe care le dau! Confirm, eu, oare, prin "ieșirile" mele lipsite de echilibru vreo opinie, chiar dacă de bun simț, pe care o am cu privire la ceva sau cineva? NU prea, eventual, mai pun o piatră la orgoliul meu clădindu-mi piedestalul vanității proprii. Aici cred că e problema... nu ne prea lasă dracii în pace, oricât am vrea noi. Dar tot atât de adevărat e că nu pot dracii, câte poate imaginația noastră.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:43:29
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Da mai dar vezi tu,in ortodoxie nu sunt zece cai sau zece "moduri" de a privi lucrurile... Hristos este unul si invataturile Lui au doar un singur inteles ca sa zic asa. Nu e bine sa credem in vise si vedenii,orice ar fi! Sfintii parinti tot repeta asta. Nu mi se pare doar "un alt mod" faptul de a-i nesocoti pe ei,gen parintele Cleopa.
Raoul, inteleg ce spui.Si eu sunt de acord cu tine:).
Insa nu castig nimic nici eu, nici tu, nici vreun alt utilizator sarind si sanctionand pe altcineva.Dumnezeu e Sus si El stie cel mai bine cum anume sa fie mustrati oamenii, indiferent despre cine e vorba.
Plus ca doamna calator prin ploaie are duhovnic, asa ca este cine sa o calauzeasca spre Hristos.Eu nu ma simt in masura sa o iau la rost...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:49:58
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
Insa nu castig nimic nici eu, nici tu, nici vreun alt utilizator sarind si sanctionand pe altcineva.Dumnezeu e Sus si El stie cel mai bine cum anume sa fie mustrati oamenii, indiferent despre cine e vorba.
Plus ca doamna calator prin ploaie are duhovnic, asa ca este cine sa o calauzeasca spre Hristos.Eu nu ma simt in masura sa o iau la rost...
Doamne ajuta!
...eu am încercat și m-am ars... nici nu mai vreau măcar să mai sancționez pe cineva din vreun punct de vedere...
Vechi 28.02.2011, 20:51:32
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Smile

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu cunosti invatatura ortodoxa.

Nu ti-au fost de nici un folos daca nu ai crescut duhovniceste. Partea materiala nu conteaza.

Pana si un copil (sa folosesc expresia ta) stie ca visul este taramul demonic, acolo iti comunica diavolul cel mai bine, cand slabeste controlul rational. De aceea in rugaciunile de seara (pe care le face tot crestinul zilnic!) exista cel putin una care se refera la ispitirea din somn.
Exista vise si vise, anna21...Si crede-ma ca ma rog ca tot crestinul ...si stiu ca EL ma asculta si ma ajuta mereu , lucru pt care ii multumesc mereu....Foarte des nu cer nimic , decat multumesc....Si mai am eu o "chestie"...Mereu intreb duhovnicul daca e ok ce fac, gandesc si simt...Asa ca........Si ma repet, desi nu-mi place....exact ca destui de aici, eu sunt putin altfel in modul de gandire...dar NIMIC decat moartea mi-ar putea rapi glasul rugaciunilor de fiecare zi si seara.....
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:59:07
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
...eu am încercat și m-am ars... nici nu mai vreau măcar să mai sancționez pe cineva din vreun punct de vedere...
Mai bine ,xanixade!:)
Sa fii tu sanatos!>:D<
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:59:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Exista vise si vise, anna21...Si crede-ma ca ma rog ca tot crestinul ...si stiu ca EL ma asculta si ma ajuta mereu , lucru pt care ii multumesc mereu....Foarte des nu cer nimic , decat multumesc....Si mai am eu o "chestie"...Mereu intreb duhovnicul daca e ok ce fac, gandesc si simt...Asa ca........Si ma repet, desi nu-mi place....exact ca destui de aici, eu sunt putin altfel in modul de gandire...dar NIMIC decat moartea mi-ar putea rapi glasul rugaciunilor de fiecare zi si seara.....
Bravo tie, ca nimic nu-ti rapeste glasul rugaciunilor de "fiecare zi si seara"..

Eu nu am ajuns la acea masura, netul imi ia destul din timpul rugaciunilor.

Dar cand ai timp poate dai citate (stilul tau) in care sfintii parinti explica diferenta dintre vise si.. vise (adica unde au explicat ei criteriile de departajare..) Ca vad ca dai crezare acelor vise cu binecuvantarea duhovnicului.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 21:18:42
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!
Eu nu sanctionez pe nimeni,doar am amintit pozitia bisericii si a sfintilor parinti cu privire la anumite lucruri. De aici e liber fiecare sa faca ce vrea,sa tina cont sau nu etc.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 22:12:22
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit @ Mari28

Sfintii Parinti ne recomanda sa nu credem in vise, pentru a nu ne expune riscului inselarii demonice. Diavolul este foarte viclean, iar de nu avem maturitate duhovniceasca, putem cadea in capcana lui. Am citit un articol lamuritor legat de aceasta tema, Putem accepta visele?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VISE carmenutza05 Generalitati 32 01.06.2011 00:26:13
vise mita100 Generalitati 5 23.11.2009 18:02:49
vise silana Generalitati 9 04.08.2008 21:26:37