![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Ati spus ca nu conving pe nimeni...:)
Observ ca v-am convins pe dumneavoastra ca una e sa ai Duhul si altceva sa fii Botezat cu Duhul Sfant. Pace... ![]() OK, trecem mai departe: Botezul cu Duhul Sfant nu a avut loc doar la Rusalii. Sunt descrise cinci locuri in Noul Testament cand credinciosii au fost Botezati cu Duhul Sfant. Cincizecimea a fost un eveniment special. Erau adunati multi straini in Ierusalim. Domnul a vrut ca acei straini sa auda „despre faptele minunate ale lui Dumnezeu”. Nu tot la fel s-a intamplat in casa lui Corneliu in Fapte 10. Acolo erau doar rudele si prietenii lui Corneliu. Si Petru. Niciun strain... Totusi cei care ascultau Cuvantul în aceea casa au fost Botezati cu Duhul Sfant si au vorbit in limbi. Am o intrebare la dumneavoastra: pentru cine au vorbit ei in limbi? Aveti vreo idee? |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca ai inteles atunci de la Pavel, pentru ca a explicat mai pe inteles :)
Sau poate ca nici de la el nu ai inteles pentru simplul fapt ca inca nu ti-a fost dat sa simti pe propria piele diferenta dintre a avea Duhul si a fi Botezata in Duhul. Din pacate, cei care am fost botezati de mici copii, nu avem cum sa ne mai amintim ceea ce am simtit in momentul Botezului. Cei care insa sunt botezati la varsta adulta au niste trairi impresionante, mereu ma cutremur cand aud marturiile lor, si imi pare oarecum rau ca mie mi-a fost rapita o astfel de experienta :-| |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fapte 10:45 *Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri. 46 *Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu. Atunci a răspuns Petru: 47 *Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi? deci cine a auzit vorbirea in limbi? cei care venisera cu Petru, taiati imprejur deci evrei. cine a vorbit in limbi? Cornelius si tovarasii sai, care erau romani. in mod sigur au vorbit intr-o limba pe care o intelegeau si unii si altii, dar nu limbile lor materne, adica ebraica sau latina. acolo scrie ca au primit Duhul "ca si noi" - adica limba inteleasa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii care vorbesc astazi in limbi vorbesc limbi vechi si pe care putini le mai inteleg, parand astfel ca bolborosesc cuvinte fara sens, dar de fapt ei il slavesc pe Dumnezeu prin aceste cuvinte ce par bolborosite. Si daca langa ei s-ar afla un traducator pentru limba respectiva, ati vedea ca sunt cuvinte perfect coerente care alcatuiesc tot felul de rugaciuni. Last edited by Adriana3; 12.03.2011 at 18:59:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind, biserica nu poate sa ii zica unui om ca, in afara curtii sale era mort, dar de cand a intrat in curtea sa este viu doar pentru ca i-a pasit pragul. Ori era viu si inainte pentru ca Botezul lui catolic era valabil, ori era mort pentru ca Botezul catolic nu era valabil si ca atare, cand a pasit pragul curtii ortodoxe, l-a inviat prin Botezul ortodox administrat in aceasta biserica. Fara Botez valabil insa, nu se poate invia nici un mort sufleteste (mort sufleteste = cu pacate). Asa ca, daca Botezul catolic nu este valabil, sufletul este mort si dupa un astfel de botez, iar in momentul in care intra in curtea ortodoxa, un suflet mort nu poate deveni dintr-o data viu pentru ca asa decide un iconom ci poate deveni viu doar cu botez valabil. Din moment ce nu primeste Botezul ortodox, dar primeste apoi Impartasania, inseamna ca sufletul este viu si ceea ce l-a facut viu a fost inca de la inceput botezul lui catolic, ca altul nu a avut. Last edited by Adriana3; 12.03.2011 at 19:23:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As avea totusi de pus cateva intrebari: Credeti ca cei stransi in casa lui Corneliu nu cunosteau ebraica? Credeti ca a vorbit Petru a vorbit in latina? Credeti ca cei care au vorbit in limbi se adresau lui Petru sau celorlalti credinciosi? Eu va prezint cum cred eu ca s-a intamplat: Petru a vorbit in ebraica, limba pe care cei prezenti o cunosteau, fiind de multa vreme in Ierusalim. Cei prezenti, in timpul predicarii, au fost Botezati cu Duhul Sfant si au inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu in felurite limbi (poate si ebraica, poate nu). Petru a vazut manifestarea lor si a concluzionat: - acesti oameni pot fi botezati in apa! Cum vedeti dumneavoastra cele intamplate? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|